Головна  →  Новини  →  12 жовтня 2021

Київська МАН: Запрошуємо на вебінар-роз'яснення щодо нового проєкту «Вікіпедія для молодих дослідників та дослідниць»

Київська МАН та «Вікімедіа Україна» запрошують освітян Києва на вебінар, присвячений новому спільному проєкту «Вікіпедія для молодих дослідників та дослідниць». 18 жовтня о 16:00 ви зможете детальніше дізнатися про цей проєкт, про умови участі у Конкурсі та отримати відповіді на питання, які вас цікавитимуть.

Презентуватиме проєкт Ластовець Наталія Олександрівна – старша викладачка кафедри українознавства Харківського національного університету радіоелектроніки, членкиня Правління ГО «Вікімедіа Україна», відповідальна за Освітню програму Вікіпедії, редакторка Вікіпедії. Орієнтовна тривалість вебінару — одна година.

У рамках проєкту учні, які займаються дослідницькою діяльністю, отримують можливість доповнити україномовний розділ Вікіпедії — найбільшої електронної енциклопедії. За результатами конкурсного відбору наприкінці навчального року автори найкращих нових та поліпшених статей будуть відзначені призами та сувенірами від ГО «Вікімедіа Україна» та партнерів. Відзначені також будуть керівники кращих учнівських робіт.

Тематика статей вільна. Учнівські дослідження стануть публічними та водночас розширять базу вільних знань українською мовою. До того ж  учасники та учасниці здобудуть знання щодо написання дослідницьких робіт в енциклопедичному стилі, отримають навички спільної роботи над створенням статей та покращать власне розуміння правил роботи з інформацією, що так важливо в сучасному світі.

Контактна особа – Ганна Осадчук, координаторка освітніх та культурних проєктів ГО «Вікімедіа Україна».
[email protected] 

 

Приєднатися до конференції

 

Ідентифікатор конференції: 838 9868 7275
Код доступу: 441454

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку