Головна  →  Новини  →  13 жовтня 2021

Колективи закладів освіти Києва створюють середовище колективної безпеки

Колективи закладів освіти Києва створюють середовище колективної безпеки

Враховуючи звернення та пропозиції освітян, асоціацій керівників закладів освіти, громадян щодо убезпечення учасників освітнього процесу від інфікування  COVID-19, збереження очної форми навчання освітяни та управлінці прийняли колегіальне рішення про створення «середовища колективної безпеки» у закладах освіти Києва.

Про це йдеться у Регламенті підготовки до відновлення освітнього процесу у закладах освіти Києва, незалежно від форм власності та режиму їх роботи у період послаблення протиепідемічних заходів. Зміни до Регламенту внесені відповідно до розпорядження Керівника з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 8 жовтня 2021 року №21.

Розділ ІІІ Регламенту доповнено новим підрозділом 3.4. «Створення у закладі освіти середовища колективної безпеки (вакцинація працівників закладів освіти)».

«Ми звертаємося до своїх колег не нехтувати колективною безпекою та інформувати педагогічні колективи про проходження вакцинації», - зазначила Тетяна Федунова, директор спеціалізованої школи №85, голова ГО «Асоціація керівників шкіл міста Києва».

«Під час загальних зборів трудового колективу було прийнято рішення про внесення змін до Правил внутрішнього розпорядку закладу, зокрема щодо необхідності вакцинації всіх працівників установи. Відповідальне вчительство усвідомлює потребу колективної взаємодії з метою створення безпечного простору для всіх учасників освітнього процесу. Для досягнення одностайності в питаннях збереження життя кожного із нас, не потрібні директиви «згори» - достатньо життєвої мудрості та гуманізму», - зауважив Євген Кушнір, директор Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського.

Анжеліка Овчиннікова,  директор ЗДО №378 Печерського району, голова осередку Асоціації працівників дошкільної освіти міста Києва вважає, що таке рішення однозначно допоможе створити безпечне середовище в педагогічних колективах та дозволить працювати навіть в «червоній зоні».

«Педагогічний колектив Центру творчості «Шевченківець» свідомо й виважено підходить до питання вакцинації. Ми не можемо зволікати із реалізацією нагального питання створення безпечного колективного середовища, бо батьки довіряють нам своїх дітей, починаючи з трирічного віку», - акцентувала Ірина Мосякова, директор центру творчості дітей та юнацтва «Шевченківець», представник Київського відділення Міжнародної Асоціації позашкільної освіти.

Станом на 13 жовтня 2021 року у Києві вакцинувано понад 86% освітян.

Довідково:

Постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» ( зі змінами) регламентовано, що у разі встановлення жовтого рівня епідемічної небезпеки, відвідування закладів освіти здобувачами освіти не забороняється у разі, якщо не менше 80 відсотків працівників  закладу мають документ, що підтверджує отримання відповідного курсу вакцинації.

Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом від 04.10.2021 № 2153, зареєстрованим в Мін’юсті 07.10.2021 за №1306/36928, затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19, у тому числі й працівники закладів освіти.

Наказ набирає чинності через один місяць з дня його публікації.

Перейти до спискуВерсiя для друку