Головна  →  Новини  →  29 жовтня 2021

Kyiv EdFest:Працівники Київської МАН провели вебінар «Всеукраїнська онлайн-майстерня з цифрового громадянства й безпеки» для освітян

У рамках традиційного міського Фестивалю освітньої майстерності Kyiv EdFest 28 жовтня Київська МАН разом із партнерами: Торгово-промислова палата України / Ukrainian CCI та Академією цифрового розвитку  -- за підтримки Google-Україна і Міністерства освіти і науки України організувала й провела  онлайн-захід «Всеукраїнська онлайн-майстерня з цифрового громадянства й безпеки». Вебінар об'єднав педагогів із усієї країни: до нього долучилися понад 1200 вчителів, яким були презентовані оновлення цифрових інструментів Google Workspace for Education та новий «Посібник із безпеки дітей в інтернеті». 

Як зазначила у своєму інтерв'ю телеканалу IСTV директор КПНЗ "Київська Мала академія наук учнівської молоді", метою заходу було, в першу чергу, об'єднати зусилля освітян, представників владних структур та бізнесу у питанні освіти дітей та підлітків у кіберпросторі, адже інтернет може бути загрозою не тільки здоров'ю його найменших користувачів, а й життю. Задля того, щоб вони були убезпечені у цьому просторі, Київська МАН стала одним з ініціаторів консолідації зусиль усіх, хто може допомогти дітям у цьому. 

Спікеркою вебінара стала Антоніна Букач, директор ТОВ “Академія цифрового розвитку”, Google for Education Certified Trainer, яка теж традиційно бере участь у заходах з цього напряму, які організовує Київська МАН.

ПІд час заходу Київська МАН підписала угоду про співпрацю з компанією у сфері інформаційних технологій Security Expert Group. Співпраця із  представником сучасного ринку інформаційних технологій надасть Київській МАН можливість ще якісніше готувати дітей та підлітків до безпечного життя у кіберпросторі. Різноманітність як теоретичних, так і практичних програм, які пропонує Security Expert Group, допоможе дітям долучитися до експертної спільноти технічних спеціалістів, обрати майбутню професію та підготуватися до реалізації своєї "кібермрії" у життя.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку