Головна  →  Новини  →  8 листопада 2021

Нові можливості для втілення проєктів Київських МАНівців!

Київська Мала академія наук приєдналася до нового проєкту - недержавної платформи I-Dolina (Української «кремнієвої долини»). Мета проєкту – створення умов для реалізації ідей, винаходів, інновацій в Україні за стандартами не гіршими ніж ті, що існують у країнах передових технологій. Супроводження стартапів, допомога в отриманні авторських прав, співпраця з іноземними підприємствами та організаціями, а також підтримка в отриманні грантів для розробки та впровадження ідей - це реальна допомога, яку невдовзі зможуть отримати вихованці Київської МАН на платформі I-Dolina.

Презентація проекту відбулася 4 листопада 2021 року в приміщенні Інтерфаксу. Організатором даного заходу виступила Міжнародна Асоціація Трансферу Технологій в особі її керівника Артема Гончаренко, який також є випускником Київської МАН і розуміє потреби юних винахідників та пошуковців.

«Кількість дітей, які зараз цікавляться наукою, обмежена. А ті, які можуть потім ці проєкти довести до кінцевого результату, вона значно менше. Якщо спільними зусиллями ми покажемо гарний кейс, успішний приклад і зможемо  потім масштабувати, то від цього виграє кожний: починаючи від молодої людини, якій ми дали такий шанс, до нашої економіки, бізнесу,  держави», - повідомила директор КПНЗ «Київська Мала академія наук» учнівської молоді” Ірина Поліщук.

Наступного року, за словами Артема Гончаренка, запланований спільний захід із Малою Академією Наук, де будуть обговорюватися питання монетизації науки на базі нової платформи I-Dolina, що стане додатковим стимулом для молодих науковців та винахідників.

Особливу увагу засновники платформи приділяють співпраці з навчальними закладами. Вже підписано ряд меморандумів про співпрацю, зокрема, з Київським національним університетом будівництва i архітектури, Тернопільським національним університетом імені Івана Пулюя тощо. Крім того, планується підписання договорів та меморандумів із міжнародними компаніями та організаціями, що створить додаткові умови для розвитку креативної індустрії на території України та сприятиме зменшенню відтоку «мізків» із нашої країни.

У заході взяли участь представники IT індустрії, бізнесу та освіти, а саме: Ситник Олег, представник Комітету з інформаційних технологій Міжнародної торгової палати Шовкового шляху; Ge Jian, Chief Representative of G-Global International Secretariat in China (онлайн); Ростислав Наконечний, заступник Голови Правління АТ “АЙБОКС БАНК”; Надія Васильєва, директор Інституту Цифрової трансформації, кандидат економічних наук, екс-генеральний директор «Майкрософт Україна» (онлайн); Олександр Павлов, голова Правління «Ділова Рада Україна-Ізраїль» (онлайн); Світлана Олєйнікова, експертка з фандрейзингу, керуюча партнерка групи компаній Synergy Universe – першої екосистеми з фандрейзингу в Україні; Андрій Завадовський, Principal Engineer, office of CTO Security в Cisco (онлайн), Den Tolmor, продюсер та письменник, номінований на Оскар та Еммі (онлайн); Дмитро Колєсніков, голова АРМА Україна, засновник UNI.UA; Олександр Теплюк, член наглядової ради Міжнародної Асоціації Трансферу Технологій.

Перейти до спискуВерсiя для друку