Головна  →  Новини  →  9 листопада 2021

День української писемності та мови у Китївській МАН

Київська МАН долучилася до написання Диктант національної єдності. Участь у цьому заході загальнонаціонального значення для Київської МАН є традиційною, але цьогоріч наші фахівці робили це разом із нашими партнерами – Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, з яким на початку навчального року було підписано угоду про співпрацю та науковці якого традиційно є членами журі на ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Цього року диктант був за текстом одного із найвизначніших українських письменників сучасності – Юрія Андруховича, який (текст) у майбутньому стане початком його нового роману. Наші співробітники переконалися у своєму гарному володінні українською мовою насолодилися прекрасним українським Словом від сучасного класика.

Також вихованці та педагоги Київської МАН стали учасниками арт-челенджу з виконання творів української поезії, ініційованого Департаменентом освіти і науки Києва. Їх роботи можна побачити на сайті закладу: https://kman.org.ua/ua/ridnij-movi-prysvyachuyetsya/.

Кульмінацією надання шани рідній мові стане проведення традиційної щорічної конференції «Краса і сила рідної мови», яка об’єднує найкращих юних київських дослідників українського Слова. 

Перейти до спискуВерсiя для друку