Головна  →  Новини  →  19 листопада 2021

Привітання з Днем позашкілля Києва від директора Департаменту освіти і науки Києва Олени Фіданян

Шановні колеги!  Потужна творча родино позашкільників Києва!

Започаткований у 2002 році, День позашкільника Києва вже майже 20 років традиційно відзначається  саме у Всесвітній день дитини – 20 листопада.

Позашкільна освіта є унікальною складовою системи безперервної освіти, законодавчо визначеною, розвиток та становлення якої в Україні тісно пов’язані з історичним, соціальним, економічним, політичним та культурним розвитком країни в цілому.  

Сьогодні саме на вас, позашкільники, покладено непросту, але дуже важливу задачу – створення комфортного освітнього простору для вільного всебічного творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку дітей та учнівської молоді столиці. А позашкілля Києва – це розгалужена мережа зі 42-ох закладів з майже 80 тисячами вихованців!

Непростий час запроваджених обмежувальних протиепідемічних заходів випробовує всіх нас на професійність, витривалість, креативність, спроможність ефективно працювати в незвичних не тільки для позашкілля, а й для всієї освіти, умовах сьогоденних реалій.

Педагогічні колективи наших закладів позашкільної освіти в умовах пандемічних «хвиль» підтвердили спроможність жити по-новому, напрацювали власний неоціненний досвід у провадженні освітнього процесу в дистанційному форматі, мають незаперечні здобутки, особисті ноу-хау напрацювання, а, відтак – бажання й надалі розвиватися, удосконалюватися, бути в авангарді столичної освіти.

Позашкіллю Києва є чим пишатися: це понад дві тисячі освічених  творчих педагогів-ентузіастів, які формують емоційний інтелект своїх вихованців, вкладаючи часточку власної душі в кожну дитину, сотні нагород та відзнак на міжнародному та всеукраїнському рівнях, а ще 229 дитячих творчих колективів, що мають визнані на державному рівні почесні звання «народний» та «зразковий»!

Висловлюючи сьогодні слова щирої вдячності всім працівникам позашкільної ланки, зичу й надалі залишатися самовідданими обраній справі служіння дітям, реалізовувати власне покликання у світі дитячої творчості, плекати в юних душах паростки духовності й національної самосвідомості.

Дякую всім вам за злагоджену командну роботу та бажаю нових творчих здобутків і професійних перемог!

 

З глибокою до вас повагою та вдячністю                                                       Олена ФІДАНЯН

Перейти до спискуВерсiя для друку