Головна  →  Новини  →  25 листопада 2021

Фінал Всеукраїнського конкурсу із кібербезпеки, який вперше охопив учнівську аудиторію

Вчора, 24 листопада 2021 року, о 16:00 була проведена святкова онлайн-трансляція Всеукраїнського конкурсу кібербезпеки, під час якої урочисто були оголошені переможці конкурсу, представлені найкращі роботи учасників, а запрошені гості і члени журі привітали усіх глядачів у прямому ефірі. Організаторами цього кібертурніру виступили ТПП України та Київська МАН.

Діти вікової категорії 11+ отримали неймовірну можливість спробувати свої сили та показати свої вміння у змаганнях із CTF (Capture the flag, CTF), а участь у таких змаганнях – це, не більше-не менше, обов’язковий для виконання критерій при влаштуванні на посаду спеціаліста з кібербезпеки у будь-яку компанію.

Під час церемонії нагородження до усіх присутніх із вітальним словом звернулась директор Київської МАН Ірина Поліщук, яка розповіла про важливість проведення таких змагань саме серед юнацької молоді та розкрила особливості проведення саме цьогорічного конкурсу.

Київська МАН пишається тим, що саме за її ініціативи та організаційної підтримки до традиційно студентського конкурсу цьогоріч приєдналися й українські школярі. І діти не підвели! Їх конкурсні «роботи» переконали фахове журі: ці діти продемонстрували зовсім не дитячий рівень знань у цій галузі!

У змаганя взяли участь майже 1000 дітей, які змагалися між собою у наступних вікових категоріях та номінаціях: учасники 8 – 10 років: графічний плакат із кібербезпеки або Scratch-гру з кібербезпеки;  учасники 11 – 14 років: анімація з кібербезпеки, відеоролик на тему кібербезпеки, або участь в CTF (Capture the Flag)-змаганні; 15 – 17 років: інтерактивна інфографіка, веб-сторінка з кібербезпеки або участь у CTF-змаганні.

Гостями церемонії нагородження стали вихованці Київської МАН секції «Кібербезпека» відділення безпеки і оборони: Соломія Вязовська, 6 клас (номінація «Анімація з кібербезпеки»), Софія Вязовська, 8 клас (номінація «Відеоролик на тему кібербезпеки»), Максим Бугай, 10 клас (номінація «Вебсторінка з кібербезпеки»). Вони розповіли про свої враження від конкурсу та поділилися тим, у чому вбачають його значущість, каналу ICTV, котрий присвятив конкурсу окремий сюжет у своєму випуску новин. Ми пропонуємо вам ознайомитися з їх конкурсними роботами.

 

1. Соломія Вязовська, 6 клас номінація «Анімація з кібербезпеки»

 

2. Софія Вязовська, 8 клас номінація «Відеоролик на тему кібербезпеки»

 

Вітаємо переможців цьогорічного конкурсу!

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку