Головна  →  Новини  →  2 грудня 2021

МОН:Парламент ухвалив постанову про присудження щорічної Премії Верховної Ради найкращим учасникам ЗНО

Парламент ухвалив постанову про присудження щорічної Премії Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання. Відповідне рішення Верховна Рада ухвалила сьогодні, 1 грудня 2021 року.

«Підтримка молоді – одне з наших ключових завдань. Ця постанова сприятиме розвитку інтелектуального потенціалу суспільства та підвищення престижності здобуття якісної освіти в Україні», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Ухвалений документ розроблено на виконання постанови ВР від 29 січня 2021 року № 1157-IX «Про Премію Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти», згідно з якою найкращим учасникам ЗНО присуджуються 30 Премій Верховної Ради у розмірі 100 тис. грн кожна.

Відповідно до положення про премію, список претендентів на присудження премії формується Українським центром оцінювання якості освіти на підставі рейтингу осіб, які у поточному році завершили здобуття повної загальної середньої освіти, виконали сертифікаційні роботи ЗНО з чотирьох і більше навчальних предметів, отримали загальну суму балів за шкалою 100-200 не менше 790 балів, зокрема 200 балів за щонайменше один із цих навчальних предметів, та зараховані у поточному році до закладу вищої освіти в Україні.

Автор тексту - Міністерство освіти і науки України

Перейти до спискуВерсiя для друку