Головна  →  Новини  →  24 грудня 2021

Київська МАН отримала Всеукраїнську премію «Лідер позашкільної освіти 2021»

Щороку напередодні новорічних свят Міжнародна асоціація позашкільної освіти разом із Міністерством освіти і науки України підсумовують діяльності українських закладів позашкільної освіти. У 10 номінаціях відзначають освітянські колективи, які досягли кращих результатів у тому чи іншому напрямі освіти. Цьогоріч Всеукраїнську премію «Лідер позашкільної освіти 2021» у номінації «Профорієнтаційна робота з підготовки майбутніх педагогів» отримала Київська МАН.

Серед здобутків, за які заклад отримав премію – Університет юного педагога, створений спільно з Національним педагогічним університетом ім. М.П. Драгоманова. Проєкт має на меті ознайомити дітей з педагогічною справою, дати початкові фахові практичні навички та сформувати прагнення реалізувати себе на цьому поприщі.

Крім того, Київська МАН у 2021 році встановила особисті рекорди. Учні КМАН здобули 35 перемог на міжнародних конкурсах юнацької науково-технічної творчості й отримали 17 золотих нагород на Всеукраїнському конкурсі-захисті МАН. А 29 вихованців академії стали лауреатами стипендії Президента України. 

Також цьогоріч Київська МАН за підтримки ТПП України уперше стала співорганізатором Всеукраїнського конкурсу з кібербезпеки для дітей «Кіберніндзя», як результат, понад 1000 дітей з усієї країни надіслали свої конкурсні роботи. КМАН ініціювала та провела Всеукраїнський конкурс «Український борщ – національний бренд кулінарної культури», учасниками якого стали 255 дітей майже з усієї України. А відеоролик «Шкільний обід на науковій таці» став складовою контенту державного порталу, що реформує шкільне харчування.

Крім того, відбулися трансформації у структурі. Відтепер заклад має Піклувальну Раду, яку очолив мер столиці Віталій Кличко, а заступником голови стала народна депутатка України Анна Пуртова.

«Якщо сьогодні ми даємо дітям якісну освіту – завтра отримаємо з них професіоналів та наукову еліту, яка розвиватиме країну. Формула проста, але потребує максимальної залученості і великої роботи з кожної сторони. Саме цим ми й займаємось у Київській МАН», – зазначає Анна Пуртоав про цілі Піклувальної ради.

Торкнулися зміни і матеріально-технічної бази КМАН, яку модернізували завдяки Департаменту освіти і науки Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку