Головна  →  Новини  →  24 грудня 2021

Навчально-практичний центр вантажопід’ємних машин та механізмів у Київському професійному енергетичному ліцеї

На виконання міської комплексної цільової програми “Освіта Києва. 2019-2023 роки”, затвердженою рішенням Київської міської ради від 18.12.2018 № 467/6518, наказу Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 22.12.2021 року №  210 “Про створення навчально-практичних центрів з підготовки фахівців різного галузевого спрямування на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти у 2021 році” відкрито Навчально-практичний центр вантажопід’ємних машин та механізмів на базі Київського професійного енергетичного ліцею.

Центр діятиме за напрямами підготовки з професій «Машиніст крана (кранівник)», «Монтажник будівельних машин та механізмів», «Стропальник»з метою підвищення якості та конкурентоспроможності професійної (професійно-технічної) освіти для потреб економіки столиці

Для створення сучасного освітнього середовища було придбано тренажери-симулятори мостового, козлового та баштового кранів, проєкційне та комп’ютерне обладнання, інтерактивну панель INTBOARD, меблі для лекційних та групових занять, первинний робочий інструмент, спецодяг для здобувачів освіти.

Фінансування здійснювалось на загальну суму 1 379,6 тис. грн.:

за рахунок коштів бюджету міста Києва у сумі 898,0 тис. грн,  з державного бюджету – 201,1 тис. грн та із залученням коштів зі спеціального фонду ліцею – 280,5 тис. грн.

Діяльність навчально-практичного центру надасть можливість здобути первинну підготовку, здійснити перепідготовку, підвищити кваліфікацію, пройти стажування з дефіцитних робітничих професій для потреб підприємств міста Києва та регіонів.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку