Головна  →  Новини районів  →  28 листопада 2014

У НВК «Домінанта» відбувся вечір пам’яті Анатолія Івановича Тимчика

 

27 листопада 2014 року у НВК «Домінанта» відбувся вечір пам’яті Анатолія Івановича Тимчика, відомого педагога, очільника столичної освіти (1979-1996 рр.).

Вчителі 204 школи Дніпровського району столиці зберігають світлу пам’ять про Анатолія Івановича як розумного, мудрого керівника, креативного директора, який очолював у 1972 найбільший на той час в Україні навчальний заклад.

На переконання багатьох поколінь освітян, знаковою постаттю, яка зробила вагомий внесок у розвиток вітчизняної освіти, був і залишається Анатолій Іванович Тимчик. Це людина з великої літери, професіонал, лідер, духовний наставник і яскрава особистість нашої історії.

Спогадами про співпрацю із цією прекрасною людиною, талановитим керівником ділилися колеги, знайомі та друзі.

Свою трудову діяльність Анатолій Іванович розпочав вихователем школи-інтернату № 19 м. Києва та пройшов усі щаблі педагогічного зростання: від учителя до заступника Голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань. 

Тож не дивно, що в профспілковій освітянській громаді м. Києва за особистої ініціативи Голови Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександра Михайловича Яцуня виникла ідея створити цикл документальних фільмів про освітян, які протягом багатьох років розбудовували освіту столиці, педагогічна спадщина яких на сьогодні відома не лише в Україні, але й далеко за її межами.

Сам Олександр Яцунь вважає, що про таких людей як Анатолій Тимчик потрібно не просто пам’ятати, а ставити за приклад молодому поколінню. Адже він був педагогом від Бога і все своє життя присвятив народній освіті.

На вечері відбулася презентація короткометражного документального фільму про історію життя та трудовий шлях Анатолія Івановича Тимчика під поетичною назвою «Ні, не Зоря, не комета - Планета з орбітою в ціле життя...».

За спогадами колег, Анатолій Тимчик завжди вважав, що основним у процесі навчання є вчитель, особливо вчитель початкової школи, який закладає підвалини подальшого ставлення до навчання, самоорганізації людини.

У кожній школі є високопрофесійні вчителі, з великим позитивним досвідом і усвідомленням своєї гуманістичної місії. Там, де таких учителів багато, школа виконує свої завдання. Для Педагога від Бога Анатолія Івановича Тимчика вічними цінностями життя хорошого учителя були людяність, щирість та гумор.

Перейти до спискуВерсiя для друку