Головна  →  Новини  →  24 січня 2022

ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту розпочато!

Січень в житті Київської МАН — це завжди не тільки початок нового року, а ще й старт одного з найважливіших МАНІвських змагань – міського етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів–членів МАН України, за результатами якого буде сформовано команду Києва, котра представлятиме наше місто у фіналі Всеукраїнського конкурсу-захисту.

Цьогоріч інновації розпочалися вже на етапі прийому конкурсних робіт – адже вперше в історії закладу учасники конкурсу мали можливість завантажувати свої дослідницькі роботи на порталі Київської МАН! Важко переоцінити важливість таких реформаторських змін, тому що:

  1. ІТ освіченість сучасного науковця є однією з ознак розвинутості його дослідницьких компетенцій. Сучасна наука вимагає певного кваліфікаційного рівня у цій сфері – і сама процедура самостійної загрузки робіт та документів стимулює юних науковців вдосконалювати свої навички з цього напряму.
  2. Світ діджиталізується – якщо держава може бути у смартфоні, то конкурс-захист – тим більше.
  3. В умовах карантинних обмежень та інфекційних загроз уникнення паперової здачі робіт є одним із кроків по убезпеченню здоров’я людей, котрі задіяні у проведенні конкурсу –а якщо врахувати їх близьких, то ланцюжок вийде доволі довгий.
  4. Кожного року паперова вага конкурсних робіт складала десятки кілограмів – якщо кожен зробить хоча б маленький внесок у справу збереження довкілля, екологія нашої планети значно покращиться. І неважливо, з чого починати: головне – діяти.
  5. І найважливіше: такий формат прийому робіт виховує самостійність в учасників конкурсу, діти привчаються до того, що не хтось за них має все зібрати, привезти та ін.– а вони самі відповідають за результати своєї участі у Конкурсі на всіх його етапах. 

Учасниками міського етапу конкурсу цього року стали понад 1400 школярів ЗЗСО м. Києва. Найбільша кількість конкурсантів у відділеннях історії, математики, хімії та біології , іноземної філології та зарубіжної літератури, української філології та мистецтвознавства. Приємно, що порівняно з минулим роком у Києві збільшилась кількість юних дослідників майже у всіх відділеннях столичної МАН – це є свідченням того, що дослідницький процес збільшує свою актуальність серед учнівської молоді. Зокрема, особливо хочеться відмітити зростання кількості юних конкурсантів у відділеннях фізики та астрономії, математики, хімії і біології – стратегічно важливі для держави напрями набувають популярності у молоді!

Київська МАН бажає успіхів кожному конкурсанту – і нехай переможуть найсильніші! Минулого року столичні учасники Всеукраїнського фіналу Конкурсу встановили історичний рекорд за кількістю золотих нагород – сподіваємося, що якщо цей рекорд і «впаде», то тільки завдяки нашим талановитим вихованцям! Усім удачі!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку