Головна  →  Новини  →  1 лютого 2022

Дайджест сучасних професій у закладах професійної (професійно-технічної) освіти: «Електрозварник ручного зварювання»

Електрозварник - професія відповідальна, майже віртуозна, від якості роботи якого залежить багато - довговічність і стійкість будівельних конструкцій, робота і термін служби різної техніки.

За даними веб-сайту work.ua середня зарплата за посадою «Електрозварник» складає по Києву 21500 грн., по Україні – 17500 грн.

У Київському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою здійснюється підготовка фахівців з інтегрованої професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; Електрозварник ручного зварювання».  

У закладі освіти модернізовано навчально-виробничі майстерні: замінено і осучаснено систему опалення; систему водопостачання; електрощитової та електромережі приміщень; вікна та двері; меблі тощо. Виготовлено робоче місце зварника на два пости.

Придбано сучасне зварювальне обладнання, зокрема виробника TESLA; спецодяг для індивідуального захисту здобувачів освіти; первинний  інструмент; матеріал для виконання навчально-виробничих робіт за професією.

Випускник професійної освіти:

-           виконує ручне дугове зварювання деталей, вузлів та конструкцій з різних металів та сплавів, в тому числі застосовує технології зварювання в захисних газах;

-           виконує наплавлення деталей, вузлів та конструкцій з різних металів та сплавів

-           обробляє зварні шви у процесі та після зварювання;

-           перевіряє якість виконання дугового зварювання та наплавлення;

-     усуває дефекти, що виникли при виконанні ручного дугового зварювання та наплавлення.

Сьогодні професійні зварники успішно працюють на будівельних майданчиках, створюючи конструкції і системи різних комунікацій, в промисловості, де застосовують свій досвід і навички в машинобудуванні, суднобудуванні, автомобільному транспорті та в інших галузях - енергетиці, нафтопереробній промисловості, сільському господарстві.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку