Головна  →  Новини  →  10 лютого 2022

Міський етап Конкурсу-захисту МАН триває

Сьогодні всі причетні до Київської МАН мають гарну нагоду переконатись, що заклад своєчасно, ще в "доковідні" роки вловив тренд "цифровізації": вже 2019-го року контрольні роботи під час ІІ етапу проводилися онлайн, було розпочато роботу по створенню порталу. Це виявилося безцінним досвідом буквально вже через 2 роки: адже конкурс 2021-2022 років відбувається онлайн: учні завантажують свої документи, роботи і постери в кабінети порталу, там же створюються протоколи перевірки на плагіат. Онлайн  йдуть також постерні захисти і конференції, і технічна організація цього не починалася вже з нуля.

А таких особистих кабінетів - віртуальних "шухлядок", де акумулюється вся інформацію про участь кожного учня у конкурсі, цьогоріч 1425 - майже на 300 більше,  ніж минулого року, приріст - 25%. Той факт, що діти Києва активніше пробують себе у дослідницькому пошуці, є запорукою того, що Київ отримає своїх інноваторів та винахідників. 

Не менш значущим є те, що створено єдину базу всіх робіт, які цьогоріч беруть участь у ІІ етапі, і відеозаписів кожного захисту.  База використовується з дотриманням всіх норм захисту персональних даних учасників, вона дозволяє моніторити актуальні для аналізу проведення конкурсу статистичні дані, отримувати якісну та кількісну інформацію для підведення його підсумків та буде використовуватися для створення банку ідей юних киян. 

Кожного дня у рамках проведення Конкурсу відбувається до 13 постерних захистів та наукових конференцій. На сьогодні їх проведено вже 48 та 37 із 69 секцій відповідно.

Члени журі усіх секцій відзначають високий науковий рівень конкурсних робіт. Юні київські дослідники пропонують цілком "трендові" проєкти у таких складних галузях, як кібербезпека: двоє переможців конкурсу в однойменній секції: Мальований Ілля та Камоцький Богдан (обидва учні Політехнічного ліцею НТУУ КПІ) запропонували  онлайн платформи для проведення змагань з кібербезпеки. Такі платформи для молоді на сьогодні є своєрідною "територією для першопрохідників" - юні київські МАНівці серед них! Пишаємося і підтримуємо! Київська МАН планує втілити ці проєкти в життя.

Перейти до спискуВерсiя для друку