Головна  →  Новини  →  10 лютого 2022

Відбувся III (міський) етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Завершено III (міський) етап ХХІІМіжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який проходить щорічно за участі здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Метою конкурсу є забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, піднесення престижу української мови серед молоді.

За результатами конкурсу призові місця здобули учні:

Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою (I, II місця),

Київського вищого професійного училища будівництва і дизайну (I місце),

Київського вищого професійного училища технологій та дизайну одягу (II місце),

Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівельної механізації (III місце),

Вищого професійного училища № 33 (III місце).

Учасники конкурсу показали високий рівень знань з української мови, виконуючи досить складні й у той же час цікаві завдання. Максимум уваги вимагало виконання тестів на знання орфографії, стилістики, пунктуації та інших розділів мовознавчої науки дружно переплетених із питаннями, які потребували міцних знань літературних термінів, життя письменників та їхніх творів. Та й час на виконання був досить обмеженим, що вимагало майже реактивної швидкості думки та зосередженості.

Саме через оволодіння мовними та літературознавчими компетентностями на даних випробуваннях мають можливість проявити себе кращі здобувачі освіти, які стають прикладом для інших!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку