Головна  →  Новини  →  21 лютого 2022

Державна кваліфікаційна атестація - підсумок освітнього процесу у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

У закладах професійної (професійно-технічної) освітипідведено підсумки освітнього процесу шляхом проведення державної кваліфікаційної атестації у навчальних групах із терміном навчання 1,5 року на базі повної загальної середньої освіти та 3,5 років на базі базової загальної середньої освіти.

У Центрі професійної освіти технологій та дизайну м. Києва здобувачі освіти за професією «Продавець непродовольчих товарів, адміністратор»;  у Київському вищому професійному училищі будівництва та архітектури - «Штукатур, лицювальник-плиточник, маляр»; у Київському вищому професійному училищі залізничного транспорту імені В.С.Кудряшова - «Слюсар з ремонту рухомого складу, помічник машиніста тепловоза, помічник машиніста електровоза»; у Вищому професійному училищі № 25- «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, електрозварник ручного зварювання»;Київському професійному будівельному ліцеї - «Електрогазоварник, рихтувальник кузовів» виконували онлайн-тестування з предметів професійно-теоретичної підготовки із наданням відповідей на 60 питань з 250 можливих, а далі - презентували творчі роботи.

У  Київському вищому професійному училищі технологій та дизайну одягунадержавній кваліфікаційній атестації випускники, які навчалися за професією «Кравець» з елементами впровадження  дуальної форми навчання, підтвердили рівень кваліфікації кравця 4 розряду. Захист відбувався у формі виробничої наради, де здобувачі освіти представляли власноруч виготовлені моделі швейних виробів на манекенах та розроблену технічну документацію.

У Київському вищому професійному училищі будівництва і дизайну були проведені державні іспити з професій «Адміністратор, агент з постачання», «Електромонтажник з освітлення та освітлюваних мереж, електромонтажник силових мереж та електроустаткування, електрозварник ручного зварювання» та фахових молодших бакалаврів зі спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». У дипломних проєктах та роботах висвітлено актуальні теми у будівельній галузі та торговельно-комерційній діяльності,  представлено бізнес-плани щодо відкриття кав’ярні, квіткового магазину та тур-агентства. 

Лави трудових колективів підприємств м. Києва поповнилися новими конкурентоспроможними фахівцями на ринку праці. Бажаємо випускникам успіхів, нових досягнень та професійного зростання!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку