Головна  →  Новини  →  31 березня 2022

Інститут післядипломної освіти Університету Грінченка: навчаємося разом!

Ось уже понад 3 тижні як Інститут післядипломної освіти Університету Грінченка відновив освітній процес у дистанційному форматі та надає освітні послуги в режимі онлайн із урахуванням умов воєнного часу. Колектив Інституту надає освітні послуги та психологічну допомогу всім бажаючим незалежно від часу та місця знаходження:


1. Навчально-консультативні заходи для учнів. Щоденно працівниками Інституту проводяться консультації з предметів, навчальні заняття (уроки) та заходи позаурочної діяльності для учнів ЗЗсО. Всі заходи у вільному  доступі через портал Інституту. Протягом  17 лютого-25 березня 2022 р. працівниками ІПО було проведено понад 55 онлайн-заходів, відвідуваність склала понад 1.5 тисячі учасників з усієї України.


2. Онлайн-підтримка дітей з особливими освітніми потребами. Зусиллями Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІПО та Інституту людини Університету Грінченка було організовано онлайн-канал з консультування та всебічної допомоги у навчанні дітей з інвалідністю. Щоденні зустрічі, розвивальні ігри, корекційно-розвивальні вправи та читання книжок – ще не весь перелік, яким забезпечується інклюзивна підтримка за запитами педагогів та батьків. Такими послугами вже скористалися близько 90 осіб.


3. Психологічна допомога всім учасеикам освітнього процесу. Війна,ризики та виклики сьогодення спричинили неабиякий запит на психологічну допомогу з боку як маленьких українців так і педагогів, їх батьків та літніх людей, які шукають підтримки у цей важкий час. Психологічною службою Інституту  організовано постійно діючі щоденні вебінари, консультаціі та заходипсихологічної допомоги для всіх бажаючих. Дані заходи є щоденними (в т.ч. в суботу, неділю), посилання на приєднання та графіки консультацій публікуються щоденно на порталі ІПО. Учасники заходів – різні незнайомі люди, які протягом занять знайомляться, грають у психологічні розслаблюючі ігри та просто відпускають свій біль, що спонукав їх до пошуку порятунку, а потім, часто, стають найкращими друзями. Заходи з психологічної підтримки наразі є дуже популярними та щоденно збирають близько сотні учасників на кожен онлайн і тривають «до останнього відвідувача». Більш ніж 3.5 тисячі осіб скористалися послугами психологів Інституту.


4. Освітній процес для педагогів (підвищення кваліфікації). Найбільш традиційна форма роботи Інституту зараз функціонує в повному обсязі в дистанційному режимі. Педагогам пропонуються освітні заходи за вибором, як в синхронному так і асинхронному режимах. Щоденно понад 8 онлайн-заходів, консультацій та вебінарів доступні на порталі ІПО, інформація для приєднання так само публікується у відкритому доступі. Понад 500 дистанційних модулів чекають на своїх учасників у будь-який час доби. Більше 600 педагогів столиці вже скористалися своїм  правом на послуги з підвищення кваліфікації у Інституті.

Даний перелік послуг не є вичерпним,повний перелік послуг доступний на порталі Інституту (https://ippo.kubg.edu.ua/).
Колектив Інституту працює у відповідності з викликами сьогодення та готовий допомогти всім і кожному!
Зберігаємо спокій і витримку! Все буде Україна!

Перейти до спискуВерсiя для друку