Головна  →  Новини  →  28 квітня 2022

Освітній фронт: уроки виробничого навчання у Київському вищому професійному училищі швейного та перукарського мистецтва

Незважаючи на те, що в нашій державі йде повномасштабна війна, у Київському вищому професійному училищі швейного та перукарського мистецтва здійснюється освітній процес у дистанційному форматі.

Виробниче навчання - це важливий процес у системі професійної підготовки кваліфікованого робітника. У закладі освіти здійснюється навчання майбутніх фахівців для швейного виробництва – кравців та закрійників, для громадського харчування – кухарів і кондитерів, сфери обслуговування - перукарів (перукарів-модельєрів).

Як правило, виробниче навчання здійснюється у навчально-виробничих майстернях/лабораторіях у закладі освіти, де учні послідовно набувають первинні професійні уміння і навики виконання робіт, або безпосередньо на підприємствах послідовно закріплюють одержані знання та навчаються використовувати сучасну техніку та обладнання. Наразі учасники освітнього процесу вимушені набувати потрібних практичних навичок самостійно, перетворивши власні домівки на імпровізоване робоче місце.

Наперекір труднощам майстри виробничого навчання систематично надають здобувачам освіти навчальний матеріал за допомогою платформ Meet, Zoom, Viber, проводять необхідні уроки, тематичне опитування, консультації для опанування професій, здійснюють психологічну та моральну підтримку.

Здобувачі освіти сумують за повноцінним навчанням і з радістю виконують завдання програми виробничого навчання, розвиваючи необхідні здібності, проявляючи креатив та творчість у своїх роботах.

Педагогічний та учнівський колективи вірять, що незабаром повернуться до мирного життя і будуть працювати задля розбудови рідного міста та квітучої, вільної, незалежної України!

Перейти до спискуВерсiя для друку