Головна  →  Новини  →  2 травня 2022

Тиждень безпеки та здоров'я у Київському професійному ліцеї транспорту

У закладах професійної (професійно-технічної) освіти триває місячник з охорони праці та безпеки життєдіяльності. 

У Київському професійному ліцеї транспорту проведено тиждень безпеки та здоров'я під час воєнного стану.

Метою є проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи для захисту, забезпечення безпеки і здоров'я здобувачів освіти, колективу закладу освіти та їх сімей в умовах воєнного часу.

Завдяки ефективній роз'яснювальній роботі здобувачі освіти та працівники закладу знають, як поводитися під час обстрілів, у випадку хімічної атаки, завалів будинків, як вести себе в полоні, як захиститися від отруєння,  як уникнути переохолодження.

Для учасників освітнього процесу проведено тренінг "Первинна медична допомога в умовах воєнного стану для цивільного населення ", де розглянуто питання надання першої домедичної допомоги при отруєннях, при переохолодженні, при термічних опіках, як проводити первинну обробку ран, різні корисні поради для виживання в умовах війни. Наприклад, як перетворити брудну воду на питну, поводження у разі знаходження вибухонебезпечного пристрою, види мін та їх небезпека, інструкції дій при загрозі вибуху під час витоку газу, правила поведінки у разі радіаційної небезпеки та перша медична допомога при ураженні від фосфорних бомб тощо.

Ми маємо бути напоготові. Завжди краще бути поінформованим і попередженим, щоб у відповідних ситуаціях знати, як діяти. Поінформований - озброєний!

Бережімо себе, своїх близьких, рідних та свою країну!

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку