Головна  →  Новини районів  →  3 грудня 2014

В рамках районної програми патріотично-громадянського виховання учнівської молоді «Моя Україна» на базі спеціалізованої школи № 3 відбувся фестиваль «Україна - єдина країна»

          Підготовка до фестивалю розпочалась ще у вересні місяці, коли школярі різних вікових категорій отримали свої завдання: учні молодших класів знайомились та готували мальовничі звіти про свою родину в проекті «Коріння мого роду величаві». Кращі роботи були представлені на виставці в Будинку дитячої творчості.

          Учні середніх класів в рамках проекту «Мій родовід – мій оберіг» розшукували  своїх рідних в різних регіонах країни, дізнавались про традиції та звичаї родин різних місцевостей. Участь в фотоконкурсі «Стежинами рідних країн» взяли участь не тільки діти, а й батьки і педагоги. Роботи були представлені для демонстрації під час фестивалю «Україна – єдина країна».

Конкурс дослідницьких робіт «Я відкриваю 7 див мого міста, району, країни», в якому брали участь старшокласники, надав можливість учням знайти цікавинки в кожній області нашої України та розповісти про них на фестивалі.

Медіапрезентації, відеоролики, малюнки, фрагменти усних журналів, інсценування історії та, навіть, пам’ятників, спогади жителів регіонів, пісні, перекази про рідний край – все розповідало про неповторну і різнобарвну Україну.

Особливо схвалював зал виступ учнів школи № 271, які розповідали про Донецьку область, адже представляли її діти, які вимушено залишили цей регіон і свій дім.

«Ми хочемо щоб мир і злагода настали в нашій великій і неподільній країні», - сказав учень 10 класу Ульянов Даніїл і зал підтримав його бурними оплесками.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку