Головна  →  Новини  →  12 липня 2022

Міжнародна літня наукова школа КМАН «Київ – Роттердам»

З 27 червня по 8 липня 2022 року Київська Мала академія наук провела низку онлайн занять у рамках Міжнародної літньої наукової школи «Київ – Роттердам». Вони були спрямовані не лише на висвітлення питань з базових шкільних дисциплін, таких як фізика, математика або біологія, а й на отримання учнями нових компетенцій, що допоможуть їм адаптуватись в незвичних умовах.

Наприклад, відділення фізики та астрономії провело захопливе заняття на тему «Чому ми бачимо світ різнокольоровим?», на якому учасники розкривали таємниці світла. Про конституційний уклад, права й обов'язки українських громадян безпосередньо на День Конституції України розповідала завідувачка відділення філософії та суспільствознавства Тетяна Кот. А засновниця проєкту «Публічні виступи англійською мовою Loudspeaker. Express yourself!» Інга Апостолака провела майстер-клас «Як розуміти та застосовувати мову жестів в різних країнах світу», на якому слухачі вчились «читати» різні емоції та визначати ставлення людини до співрозмовника через мову тіла. Тетяна Авдєєва, завідувачка відділення математики, розповідала про «Багатоваріантні реалії життя: елементи комбінаторики», а методист Київської Малої академії наук, засновниця й авторка програм та курсів «Академія Сучасних Освітніх Технологій» Наталія ДЗЮБА провела практикум «Кроскультурна компетенція, як вона допомагає адаптуватися в іншій країні». Тетяна Козицька, керівниця секції загальної біології відділення хімії та біології на своєму занятті поєднала казку і життя,  воно так і називалось «Людина-гобіт, людина-Шрек та інші казкові герої в біології».  А практичний психолог Інеса Пустовалова провела практикум «Як обрати професію мрії та спрямувати подальше навчання».

Всі заняття проходили в ігровій формі та в дружній атмосфері. Слухачі Міжнародної літньої школи «Київ – Роттердам»  впевнились, що наука - це не нудні підручники, а найдивовижніший серіал у світі, в якому вони можуть зіграти головні ролі!

Приємні спогади залишись і в учнів, і у викладачів.

Міжнародна літня наукова школа «Київ – Роттердам» стала першим заходом в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між КПНЗ «Київська Мала академія наук» та «Українською школою» (м. Роттердам, Нідерланди).  Київська МАН спрямовує це співробітництво на підтримку освітніх зав’язків з українськими  школярами, які змушені були виїхати за кордон через російську агресію, залучення та заохочення їх до створення науково-дослідницьких робіт під керівництвом українських фахівців та педагогів, до занять творчістю й винахідництвом, до генерації інноваційних ідей у різних галузях української науки.

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку