Головна  →  Новини  →  25 липня 2022

Створено перший кваліфікаційний центр за професійними кваліфікаціями «Кухар» та «Кондитер» на базі Вищого професійного училища № 33

Заклади професійно-технічної освіти Києва активно долучилися до створення умов для нової інноваційної Національної системи кваліфікацій в Україні, впроваджуючи концепцію Державної цільової соціальної програми розвитку професійної (професійно-технічної) освіти на 2022-2027 роки.

Вище професійне училище № 33 міста Києва стало першим кваліфікаційним центром за професійними кваліфікаціями, що визначені професійними стандартами «Кухар» та «Кондитер», акредитованим Національним агентством кваліфікацій.

Регламентується робота кваліфікаційних центрів постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання акредитації кваліфікаційних центрів» від 22 вересня 2021 р. № 986. Кваліфікаційний центр може здійснювати оцінювання результатів навчання осіб (зокрема, здобутих шляхом неформального навчання чи інформальної освіти), присвоєння та/або підтвердження професійних кваліфікацій, а також здійснювати визнання відповідних професійних кваліфікацій, здобутих у інших країнах.

Відомості про кваліфікаційний центр «Вище професійне училище №33 м. Києва» внесено до Реєстру кваліфікацій.

Відтепер, на базі Вищого професійного училища № 33 всі бажаючі претенденти, які  здобули необхідні вміння, знання і компетентності за допомогою самоосвіти, мають змогу підтвердити наступні професійні кваліфікації: Кухар 3-6 розряду та Кондитер 3-5 розряду.

Для цього потрібно звернутися в кваліфікаційний центр, пройти теоретичне і практичне оцінювання, і в разі успішного складання цих випробувань, фахівець отримує сертифікат про присвоєння професійної кваліфікації, з яким можна працевлаштуватися.

На заклад освіти покладено велику відповідальність за присвоєння професійних кваліфікацій та підвищення престижності системи професійної освіти, в той же час, для претендентів щодо оцінювання знань відкриваються нові можливості для професійного розвитку.

Вичерпну інформацію про порядок роботи кваліфікаційного центру, присвоєння/підтвердження кваліфікацій можна отримати на офіційному сайті училища https://vpu33.com.ua/.

Перейти до спискуВерсiя для друку