Головна  →  Новини  →  19 серпня 2022

Внесок профспілки освітян Києва в спільну перемогу над ворогом – це внесок кожного з нас – Олександр Яцунь

Про це під час серпневої конференції педагогічних працівників Києва повідомив Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь.

«З перших днів війни Київська профспілка працівників освіти не залишилась осторонь. За майже півроку на потреби Збройних Сил України зібрано та перераховано більше 10 млн грн. Столична профспілка під час війни підтримує освітян з територій України, де йдуть бойові дії, зокрема забезпечує їх комп‘ютерною технікою, юридичною та матеріальною допомогою», - зазначив Олександр Яцунь.

Він додав, що за майже півроку війни профспілкою освітян Києва

  • надано грошову допомогу працівникам освіти, у сім’ях яких є загиблі та поранені внаслідок збройної агресії РФ, на загальну суму 300 тис грн;
  • надається постійна цільова фінансова підтримка декільком військовим підрозділам ЗСУ;
  • надається підтримка закладам та установи освіти з регіонів, які постраждали від бойових дій. (Маріупольський державний університет – 5 ноутбуків, Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації – 30 біотуалетів із хімічними реагентами);
  • реалізується проєкт навчання освітян м. Києва з надання домедичної допомоги у центрі тактичної медицини «КоЛеСо».

Також, для того, щоб діти відволіклися від негативних думок, провесли час з користю для фізичного та морального здоров’я, Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України організувала відпочинок для більше ніж півтисячі школярів у дитячому закладі санаторного типу лікувально-оздоровчого комплексу «Верховина» .

Олександр Яцунь: «Ми разом виборюємо перемогу! Слава Україні!».

Перейти до спискуВерсiя для друку