Головна  →  Новини  →  22 серпня 2022

97% закладів загальної середньої освіти Голосіївського району Києва готові працювати в режимі офлайн

У Голосіївському району столиці триває підготовка до нового навчального року. Про це повідомила начальник управління освіти Голосіївської РДА Галина Полторак.  
 
«На сьогодні експертною комісією перевірено усі заклади освіти Голосіївського району.  У результаті 36 із 37 закладів загальної середньої освіти та 21 заклад дошкільної освіти  на 1 вересня 2022 року в умовах воєнного стану будуть готові до роботи в режимі офлайн, оскільки мають найпростіші укриття, які оновлюються та ремонтуються відповідно до вимог, де діти будуть у безпеці. Найпростіші укриття закладів освіти району забезпечені шанцевими інструментами, засобами пожежогасіння, медичними аптечками та необхідним запасом води. Також максимально, за можливості, в них облаштовують освітні ігрові середовища, місця для сидіння та відпочинку», - зазначила Галина Полторак.  
 
Вона додала, що у кожному закладі розробляється індивідуальна модель організації освітнього процесу з врахуванням площі та кількості пристосованих приміщень.
 
«Майже 50 % дітей Голосіївського району, відповідно до опитування батьків, готові приступити до очного навчання з 1 вересня. Батькам будуть запропоновані різні форми здобуття освіти: інституційна та індивідуальна. Тобто всі батьки зможуть самі обрати для своїх дітей будь-яку форму навчання у закладах освіти й за потреби змінити її протягом навчального року», - розповіла начальник районного управління освіти.
 
Також для директорів закладів освіти проведено наради й вебінари з питань підготовки до 2022/2023 навчального року, спеціальне навчання керівників за темою «Навчання ризикам, пов’язаним із вибухонебезпечними предметами», інструктажі з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності з працівниками різних категорій, вихованцями, розроблені алгоритми дій та правила поводження у надзвичайних ситуаціях.

Перейти до спискуВерсiя для друку