Головна  →  Новини  →  30 серпня 2022

Андрій Маврін – переможець міжнародного конкурсу iCAN 2022

Вихованець секції "Технологічні процеси та перспективні технології" відділення технічних наук Київської МАН, учень 11-го класу Політехнічного ліцею КПІ Андрій МАВРІН з проєктом «Переробка шин кріо-вібруючим методом» здобув перемогу на 7-му щорічному Міжнародному конкурсі інноваційних винаходів iCAN 2022 у Канаді. За свою роботу Андрій нагороджений золотою медаллю та спеціальною відзнакою CANADIAN SPECIAL AWARDS від організаторів конкурсу Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS).

Міжнародний конкурс інноваційних винаходів у Канаді iCAN, організований Міжнародним товариством інновацій та передових навичок Торонто (Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills) за підтримки Innovation Initiative Co-operative Inc. і Міжнародної федерації асоціацій винахідників (IFIA). Основною метою iCAN є створення спеціальної платформи для об’єднання творчих та інноваційних ініціатив канадських винахідників з рештою світу, надаючи кожному можливість розширити свої міжнародні контакти, просувати свої винаходи, нові продукти та дослідження на світовому рівні. Винахідники, раціоналізатори, студенти, викладачі, дослідники, науковці, дизайнери, підприємці та всі, хто має дивовижні ідеї, мають право подати заявку на участь в iCAN. Цей конкурс є всесвітньо визнаною провідною подією для винахідників, який демонструє постійне зростання та вдосконалення з моменту першого проведення у 2016 році, щороку побиваючи рекорди попереднього року за загальною кількістю учасників, країн та  організацій-партнерів. В iCAN з 2016 по 2021 рік брали участь представники 86 країн світу. У 2022 році у конкурсі взяли участь 608 винахідників з 61 країни.

Науковий керівник Андрія - Олег КОЗЛЕНКО, завідувач наукової лабораторії кріогенної техніки Фізико-математичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського, керівник секції "Технологічні процеси та перспективні технології" відділення технічних наук Київської МАН, заслужений вчитель України.

Педагогічний керівник - Співак Оксана Анатоліївна, вчителька фізики Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ».

Вітаємо Андрія з новою перемогою та бажаємо йому подальших успіхів та зростання!

Вдячні всім, хто допомагав талановитому юнаку готуватись до конкурсів, слідкував за його кроками, підтримував та хвилювався! За всіма перемогами – безсонні ночі, наполеглива праця, місяці експериментів і дослідів, пошук матеріалів, оформлення результатів.

Перейти до спискуВерсiя для друку