Головна  →  Новини  →  1 вересня 2022

Розпочато новий 2022/2023 навчальний рік у столичних закладах професійної (професійно-технічної) освіти

У закладах  професійної (професійно-технічної) освіти розпочато новий 2022/2023 навчальний рік в умовах воєнного стану у змішаному форматі. 

З нагоди Дня знань у закладах освіти проведено Перший онлайн-урок на тему «Ми українці: честь і слава незламним!» Не дивлячись на складні умови у країні, до уроків підключились не тільки здобувачі освіти, які перебувають вдома, а і внутрішньо переміщені особи, і навіть ті, хто тимчасово перебуває за кордоном. Викладачі, майстри виробничого навчання і здобувачі освіти хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих Героїв, дітей та доросле мирне населення України.

До освітнього процесу долучилося більше як 11 тис. здобувачів освіти.

Підготовка кваліфікованих робітників здійснюється з одночасним отриманням повної загальної середньої освіти та на базі повної загальної середньої освіти за 95 професіями, з яких 70% інтегровані та технологічно складні. У 9 закладах професійної освіти здійснюється навчання за освітньо-професійним ступенем «Фаховий молодший бакалавр» з отриманою робітничою професією на базі повної загальної середньої освіти.

Попри усі виклики створено безпечні умови у сучасних освітніх просторах  для організації освітнього процесу в режимі офлайн та онлайн.

1 вересня – особливо важливий день для всіх першокурсників, яких налічується близько 4 тисяч. Адже неможливо забрати бажання любити, мріяти, вчитися, пізнавати нове та просто жити! Юність – золота пора, яка відкриває безмежні горизонти.

         Наразі продовжена робота приймальних комісій для виконання регіонального/державного замовлення до 01 листопада 2022 року.

В умовах нових реалій, коли росія намагається безжально знищити українську культуру, руйнує міста та населенні пункти, саме учнівська молодь закладів професійної освіти відновлюватиме інфраструктуру та творитиме нову історію українського суспільства.

Тримаємо освітній стрій! Вперед до Перемоги!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку