Головна  →  Новини  →  9 вересня 2022

Відбувся інтерактивний тренінг щодо надання першої медичної допомоги у Київському вищому професійному училищі водного транспорту

Всесвітній день надання першої медичної допомоги проводиться щороку в другу суботу вересня. Цьогоріч цей день припадає на 10 вересня. Ініціатором його проведення виступають національні організації – члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

У рамках співпраці з Товариством Червоного хреста Подільського району міста Києва здобувачі освіти Державного професійно-технічного навчального закладу «Київське вище професійне училище водного транспорту»  пройшли тренінгз відпрацювання прийомів серцево-судинної реанімації та надання першої медичної допомоги.

Термін «перша допомога» - це проведення найпростіших медичних заходів для порятунку життя, зменшення страждань потерпілого від надзвичайної ситуації і попередження розвитку можливих ускладнень. Перша допомога не завжди виконується медичним персоналом.

Учасники заходу опанували універсальним алгоритмом дій.

Попри надію, що киянам для протистояння викликам збройної агресії російської федерації ніколи не знадобиться масова медична допомога, здобувачі освіти та працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти мають бути готовими надати першу медичну допомогу за будь-яких обставин.

Тримаємо освітній стрій!

Разом до перемоги!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку