Головна  →  Новини районів  →  3 грудня 2014

Зустріч з Першим Президентом України, головою Піклувальної ради ліцею, Леонідом Макаровичем Кравчуком у День національної єдності з нагоди Всеукраїнського референдуму

У духовному і політичному житті кожної нації є події, які визначають характер буття, місце і роль у світових цивілізаційних процесах. 1991 рік окреслив на мапі світу ще одну самостійну  державу. 23 роки тому Верховна Рада України ухвалила Акт про державну незалежність України. Через 3 місяці, 1 грудня,  Всеукраїнський референдум  засвідчив, що рішення парламентарів повністю відповідало очікуванням українців. Сьогодні, як ніколи, цей приклад істинного патріотизму та єдності  є для нас взірцем консолідованої дії народу задля вирішення завдань історичної ваги. Перший Президент незалежної України Л.М. Кравчук і нині переконаний, що незалежність творив саме народ, а не політики.

Доброю традицією  в Українському гуманітарному ліцеї Київського національного університету ім. Тараса Шевченка  стали щорічні зустрічі з Першим Президентом України, головою Піклувальної ради ліцею, Леонідом Макаровичем Кравчуком 1 грудня, у День національної єдності з нагоди Всеукраїнського референдуму.  

Цього разу діалоги, які зазвичай веде директор ліцею Галина Сазоненко, Народний учитель України, виокремили  актуальні проблеми сьогодення:  неподільна незалежна  Україна, об’єднане суспільство, єдиний національно-культурний простір.

Питання, що їх ставили ліцеїсти, були відвертими і гострими, так само відвертим і щирим був у розмові і Леонід Макарович: «Ми спільно започаткували новий проект країни у 1991 році і підтвердили свій вибір під час подій Революції  Гідності. І нам спільно вирішувати його долю».

Зустріч із Людиною, яка підписала історичні Біловезькі домовленості та  Будапештський меморандум, була надзвичайно важливою. Перший Президент України,  Голова Піклувальної  ради ліцею вміє знайти спільну мову з ліцеїстами,  адже секретом його успіху є  талант дипломата і політика, бездоганне знання рідної мови, історії та культури. 

Перейти до спискуВерсiя для друку