Головна  →  Новини  →  13 грудня 2022

Підтвердження набутих кваліфікацій у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

В умовах війни своєчасне вирішення питань ремонту автомобілів – це складова Перемоги. Якісні послуги з перевезення вантажів, готовність автопарків до безперебійної роботи забезпечують кваліфіковані фахівці.

Виробнича практика здобувачів освіти Київського професійного ліцею будівництва і комунального господарства за професією «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» допомагає майбутнім авторемонтникам удосконалити навички, ознайомитися з умовами праці, визначити особливості обслуговування різних типів транспортних засобів.

Працюючи на станціях технічного обслуговування (СТО) м. Києва, а саме ТОВ «Гарт Перфоманс», ФОП "Іваницький Я.В.", ТОВ «АКРУ», ФОП «Кожевніков С.М.», ФОП «Фріган І.В.», практиканти закріпили знання, виконуючи кваліфікаційні пробні роботи: знімання та установка колес, дверей та механізмів підйому кузовів самоскидів; заміна повітряних та масляних фільтрів тонкого та грубого очищення; підтяжка та перевірка кріплення кронштейнів, хомутів тощо.

Поетапна кваліфікаційна атестація у Київському професійному будівельному ліцеї з професій «Електрогазозварник», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» відбулася у офлайн форматі на платформі Moodle шляхом тестування та під час проходження виробничої практики на підприємствах: ТОВ «Українська автомобільна компанія», ТОВ «Берест ЛТД», ФОП Іванов О.В., ДЕКГ ПРаТ АК «Київводоканал», ТОВ Компанія «Тітал», ТОВ «Автошик».

Майбутні фахівці виконували: зварювання простих деталей (для виготовлення воріт) та простих конструкцій; різання куточків, швелерів, труб; різання металу різної товщини; кисневе різання металобрухту; виконання підготовчих робіт до зварювання вуглецевих сталей тощо.

Дані професії завжди були затребувані на ринку праці, а на сьогодні вони набули ще більшої актуальності. За умови постійного самовдосконалення та розвитку технічного мислення випускники закладів професійної (професійно-технічної) освіти  можуть розпочати власну справу.

Фото

Перейти до спискуВерсiя для друку