Головна  →  Новини  →  22 грудня 2022

Стартував проєкт «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Україні» у Київському вищому професійному училищі технологій та дизайну одягу

Стартував проєкт державного значення «EU4Skills Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Україні» у навчально-практичному центрі Smart фабрика.

 Київське вище професійне училище технологій та дизайну одягу спільно із Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) організувало короткострокові курси за професією «Швачка», строком навчання 3 місяці (360 годин). Учасники курсів – особи, переміщені з усіх регіонів України, що були змушені залишити свій край із-за російської агресії.

Smart фабрика – це новітній освітній простір, що забезпечений сучасним швейним обладнанням. Перші кроки з опанування професійними компетентностями розпочалися з умінь виконання прийомів роботи на швейному обладнанні, виконання ручних робіт та машинних швів. Із посмішками та здивуванням учасники курсу зрозуміли, що можуть навчитись новим знанням і ні вік, ні складні життєві обставини не стануть цьому на заваді. Далі роботи ускладнюються: від виготовлення постільної білизни до поясних виробів. Надалі зусилля педагогів спрямовуються на підвищення мотивації слухачів курсу, підтримку процесу адаптації до змінених умов життя в новому місті, допомогу у проявленні творчого підходу та креативності в створенні власних виробів, щоб у подальшому знайти гідну роботу та реалізовувати набуті вміння у подальшому житті.

Взаємодіючи зі слухачами курсу, відчувається незламність, життєдайність та сила волі українського народу!

Перейти до спискуВерсiя для друку