Головна  →  Новини  →  30 грудня 2022

Дуальна форма здобуття освіти у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

Війна стала випробуванням для всіх сфер суспільного життя. Не обминуло це і сфери професійної (професійно-технічної) освіти. Має місце зменшення зв’язків закладів освіти з виробництвом через припинення діяльності підприємств.

Незважаючи на усі виклики воєнного часу, в 16 закладах професійної (професійно-технічної) освіти м. Києва здійснюється підготовка кваліфікованих робітників за дуальною формою здобуття освіти. Продовжується вивчення та поширення позитивного досвіду з упровадження дуальної форми навчання в освітній процес.

Державний навчальний заклад «Київське регіональне вище професійне училище будівництва» з 2019 року бере активну участь у Всеукраїнському експерименті. Метою експерименту є розроблення та апробація методики організації професійної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників за дуальною формою з професій «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування», «Електрогазозварник», «Штукатур, лицювальник-плиточник».

Заклад освіти постійно здійснює моніторинг потенціалу ринку праці з метою напрацювання дієздатної в сучасних умовах моделі взаємовигідних відносин із роботодавцями, спрямованих на забезпечення якісної практичної підготовки здобувачів освіти до самостійної професійної діяльності, успішно співпрацюючи з підприємствами м. Києва: ПрАТ «Трест Київспецбуд», ТОВ «УКРМЕТАЛБУД», ДП «Антонов», ТОВ «ДП Укрспецналадка».

Соціальні партнери активно долучаються до розробки освітніх програм для підготовки кваліфікованих робітників, проведення профорієнтаційної роботи, забезпечують проходження здобувачами освіти виробничої практики.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку