Головна  →  Новини  →  3 лютого 2023

Варшава для України: психологічна підтримка вчителів завдяки розвитку навичок стресостійкості

20 вчителів і директорів шкіл з Києва, Бучі та Ірпеня пройшли підвищення кваліфікації в рамках програми «Варшава для України: Психологічна підтримка вчителів» (seminarium „Rozwój umiejętności odporności nauczycieli na stres” w ramach „Warszawa dla Ukrainy: Wsparcie psychologiczne dla nauczycieli”).

Заступниця мера Варшави Рената Казновська ( Renata Kaznowska - Wiceprezydent m.st. Warszawy,) тепло привітала гостей, подякувала за мужність і стійкість українського народу не лише в захисті своєї країни, але й Польщі та цінностей демократії.  Вона розповіла про вражаючу підтримку містом понад 16 000 українських дітей. Вже в квітні було відкрито Центр для дистанційного навчання школярів у Палаці культури і науки, а сьогодні вже обладнано і працюють 40 таких центрів у різних районах міста.

Унікальну навчальну програму та незабутнє перебування українських освітян в столиці Польщі організувалакоманда Департаменту освіти Варшави (Biuro Edukacji URZĄD M.ST. WARSZAWY), під керівництвом директорки Джоанни Господарчик (Joanna Gospodarczyk).  

Упродовж інтенсивного навчання 22-29 січня 2023 р. учасники  опанували ефективні  методики  роботи з травмами та посттравматичними стресовими розладами, ознайомилися з організацією підтримки українських дітей-переселенців в освітніх закладах міста, отримали позитивні емоції від відвідування музею Варшави, центру науки Коперника низки культурних і освітніх установ.

Кожна мить перебування в Варшаві була сповнена турботою й підтримкою польських колег, зокрема Божени Глажевської ( Bożena Głażewska )  керівника відділу підвищення кваліфікації вчителів, освітніх та європейських проектів, Ірини Іванюк, співробітниці Департаменту освіти, Агати Гос (Agata Gosз WCIES (Warszawskie Centrum InnowacjiEdukacyjno-Społecznych i Szkoleń).

Велика вдячність польським колегам за багаторічне партнерство та дружбу! Низький уклін уряду і народу Польщі за підтримку! Разом ми непереможні!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку