Головна  →  Новини  →  13 лютого 2023

Ресурсні психолого-мистецькі тренінги для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Однією з найважливіших умов стабілізації психологічного напруження, тривожності, стресу є вміння відновлюватися та берегти власні ресурси. Сьогодні всі учасники освітнього процесу закладів професійної (професійно-технічної) освітибільше ніж будь-коли раніше потребують психологічної підтримки і допомоги.

У колективах Державного навчального закладу "Центр професійної освіти інформаційних технологій, поліграфії та дизайну м. Києва" та Київського вищого професійного училища технологій та дизайну одягу було проведено ресурсні психолого-мистецькі тренінги для педагогічних працівників.

 Через надмірне когнітивне та комунікативне навантаження педагогічні працівники постійно перебувають у стресі. Це призводить до емоційного виснаження і, в подальшому, швидкого професійного вигоряння.

На тренінгу за допомогою метафоричних карт оцінено психологічний  стан учасників зустрічі. Практичні психологи пояснили важливість повноцінного відпочинку та власну відповідальність за збереження особистого ментального здоров'я, починаючи з задоволення базових потреб, а закінчуючи вмінням абстрагуватися та перебувати "тут і зараз", поповнюючи власний ресурс отриманням задоволення від того, що робимо прямо зараз.

Цьому сприяє проведення Арт-терапевтичних методик: у Центрі професійної освіти інформаційних технологій, поліграфії та дизайну м. Києва - майстер-клас з неповторного, автентичного петриківського розпису зі створення власної неповторної листівки;  у Київському вищому професійному училищі технологій та дизайну одягу – з виготовлення ляльки-круп'янки - оберегу від зла, символу миру і добробуту.

Під час заходу кожен відчув себе у мирній Україні, яку обов’язково разом відвоюємо, відбудуємо, відродимо!

Перейти до спискуВерсiя для друку