Головна  →  Новини  →  23 лютого 2023

Державні кваліфікаційні іспити у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

Реалії сьогодення не заважають у закладах професійної (професійно-технічної) освіти виконувати свою місію з надання якісної сучасної освіти. Як і в минулі роки атестація була здійснена у змішаному форматі – це проведення тестових завдань з професійно-теоретичної підготовки та кваліфікаційних пробних роботів із самостійного виконання різних виробів, вузлів та обслуговування механізмів на різних підприємствах.

У Київському вищому професійному училищі технологій та дизайну одягу відбулась Державна кваліфікаційна атестація з професії «Кравець» (кваліфікація 4-й розряд), де учні опановували фах за дуальною формою навчання;

у Київському професійному будівельному ліцеї - з професії «Електрогазозварник, рихтувальник кузовів»;

у Київському вищому професійному училищі будівництва і архітектури - з професій «Столяр будівельний, верстатник деревообробних верстатів», «Муляр, електрозварник ручного зварювання», «Штукатур, лицювальник-плиточник, маляр» та в інших закладах освіти.

Державні кваліфікаційні іспити проведені за участі роботодавців та представників центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, оскільки  роботи з професій «Електрогазозварник», «Електрозварник ручного зварювання» пов’язані з підвищеною небезпекою праці.

Здобувачі та здобувачки освіти показали високий та достатній рівні володіння професійною термінологією та компетентностями професійної підготовки; завершальним етапом була презентація з вирішення виробничої ситуації / фотозвіти з проходження виробничого навчання.

Бажаємо випускникам стрімкої професійної кар’єри у вільній незалежній державі.

Фото

Перейти до спискуВерсiя для друку