Головна  →  Новини  →  23 лютого 2023

Руслан Стефанчук: Талановита молодь, попри все, залишається в Україні та вкотре підтверджує, що ми — сильна та потужна нація

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук взяв участь у церемонії вручення стипендій Президента України, лауреатами якої у 2022 році стали вихованці Київської Малої академії наук та їхні наукові й педагогічні керівники.

Руслан Стефанчук привітав стипендіатів зі здобуттям однієї із найвищих нагород для молоді та юнацтва, які користують свої знання та прагнення на  розвиток України.

 

«Своїм інтелектом, енергетикою, запалом ви стверджуєте, що Україна  сто відсотків має прекрасне, фантастичне майбутнє. Ви, як молоде покоління великої Української нації, змушуєте нас ставати кращими, слухати вас, допомагати вам, сприяти, тому що ви і є майбутнє України», —  наголосив Голова Українського Парламенту у промові перед лауреатами.

Зокрема, він зазначив, що особливо надихає, коли талановита молодь, попри повномасштабну війну, попри навчання під тривоги та переважно онлайн, залишається у своїй країні, щоб сприяти розвитку науки та її суспільному прогресу.

 

«Достойно поваги те, що ви залишаєтеся тут, в Україні, залишаєтеся українцями та вкотре підтверджуєте, що ми — сильна та потужна нація. Переконаний — з такою молоддю ми обов`язково переможемо!», —  запевнив присутніх Голова Верховної Ради України.

До вітань лауреатів долучилася народна депутатка України, заступниця Голови Піклувальної ради Київської МАН Анна Пуртова. Вона висловила захоплення досягненнями молодих дослідників та привітала із здобуттям почесної відзнаки, яка стала важливим підсумком їхньої наукової роботи.

 

«Нам пощастило, що в України є ви. Впевнена, яку б галузь  ви  не обрали, вона збагатиться чудовими фахівцями. Але також важливо, щоб ви зберегли себе в науці, де вже маєте результат та досягли певних цілей. Закликаю вас і далі розвивати науку нашої України!», — зазначила Анна Пуртова.

Голова Верховної Ради України вручив також подяки Міністра освіти і науки України  науковим та педагогічним керівникам стипендіатів.

Довідка: Стипендія Президента України для переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України призначається сімнадцятий рік поспіль. З 2006 по 2022 рік лауреатами Стипендії стали 4140 представників інтелектуально обдарованої молоді нашої держави.

Метою призначення Стипендії є фінансова підтримка юних науковців для успішного навчання та проведення наукових досліджень. Стипендіати, незалежно від того, чи є вони школярами або студентами, протягом року щомісяця отримують грошову винагороду за свої інтелектуальні досягнення.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Перейти до спискуВерсiя для друку