Головна  →  Новини  →  28 лютого 2023

Допомога Збройним Силам України від Київського вищого професійного училища технологій та дизайну одягу

У закладах професійної (професійно-технічної) освіти  активна громадянська позиція проявляється і у самовідданому служінню рідній країні на освітньому фронті, і у волонтерській діяльності.

Колектив Київського вищого професійного училища технологій та дизайну одягу активно долучився до виготовлення маскувальних костюмів для Збройних Сил України, доводячи, що у вирішенні проблем, що спричинила війна в Україні, наші військові завжди можуть спиратися на підтримку.

Маскувальні костюми розроблені за універсальною моделлю, яка має підходити військовим різного розміру та зросту. Важливим етапом було дослідження складу та властивостей тканини, що забезпечило ефективний вибір способів обробки та підбір швейного обладнання, пристосувань малої механізації, інструментів та голок. Щоб виготовити маскувальні костюми, виконано ряд важливих робіт, а саме виготовлення лекал та їх розкладка на тканині, настилання тканини з рулонів, розкрій, комплектування деталей та сам процес виготовлення.

Для пошиття костюмів організовано бригаду з педагогічного та учнівського колективів закладу освіти. Кожен із учасників мав можливість оволодіти додатковими компетентностями: нанесення контрольних ліній та позначок, виконання машинних з’єднувальних швів, обробка вузлів та деталей виробу.

Злагоджена робота колективу, зусилля та готовність прийти на допомогу, вносять вагомий внесок в перемогу.

Разом крокуємо до перемоги!

Перейти до спискуВерсiя для друку