Головна  →  Новини  →  9 березня 2023

Тиждень словесності та Шевченківські дні у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

Традиційно у першій декаді березня у закладах професійної (професійно-технічної) освіти проходять заходи з нагоди відзначення Дня народження Тараса Шевченка під гаслом «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття, і голос твій до волі нас веде!»

У закладах освіти лунають українські мелодії, цікаво і з користю проходять розвивальні інтерактиви з використанням QR-кодів; професійно орієнтовані вправи, кросворди й ребуси, що об’єднують мовний матеріал з професійними знаннями.

У Київському вищому професійному училищі технологій та дизайну започатковано поетичний радіомарафон «У ріднім слові - сила й міць держави»; організовано виставку-екскурсію «Українські мовознавці»; учні та учениці взяли участь у конкурсі есе «Мій Шевченко».

У Київському вищому професійному училищі будівництва і архітектури  здобувачі та здобувачки освіти підготували віртуальні екскурсії по місцях, які пов’язані з ім’ям поета, виставку плакатів та газет;  взяли участь у  диспуті «Володар у царстві духа». Підготовлено до перегляду відеозахід «Пам’яті Великого Кобзаря присвячується…» https://youtu.be/c76O5lTc0xY

У Київському професійному ліцеї будівництва і комунального господарства проведено "Мовний крос", читання поезій Т.Г. Шевченка, тематична година “Тарас Шевченко у 21 столітті”, презентація “Новий Шевченко. Творчість сучасними очима”.

Самовіддана боротьба українців проти імперської навали доводить, що життя митця, його палка пророча творчість проросла сьогодні у душах людей, котрі почули правдиве, гостре слово Кобзаря.

Фото
Перейти до спискуВерсiя для друку