Головна  →  Новини  →  22 березня 2023

Школа молодого директора

22 березня 2023 року у ДНЗ «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою відбулося навчання слухачів Школи молодого директора закладів дошкільної та загальної середньої освіти. Привітала слухачів Школи та ознайомила з порядком денним начальник управління персоналу та правового забезпечення Департаменту освіти і науки Лариса Біба.

Слухачі Школи ознайомилися з закладом професійної (професійно-технічної) освіти. Під час зустрічі директор закладу Василь Петрович розповів, що Коледж створено з метою докорінного поліпшення патріотичного виховання, військової та професійної підготовки молоді, формування в учнів та студентів позитивного ставлення до виконання престижу військової служби та військової освіти й водночас формування професіонала високого рівня кваліфікації. 

Особливістю закладу нового типу є не лише отримання випускниками повної загальної середньої освіти, а й здобуття військово-облікових професій та спеціальностей. Випускники коледжу зможуть на пільгових умовах вступати до військових закладів вищої освіти, проходити службу на первинних посадах в Збройних Силах України та в інших військових структурах відповідно до набутої професії, або працювати у цивільних організаціях, підприємствах, установах, тощо.

Випускники закладу працюють у поштових відділеннях КМД УДППЗ «Укрпошта» і телефонних станціях ВАТ «Укртелеком» м. Києва та регіонів України, в інформаційних відділах та службах діловодства, багатьох державних та бізнесових структурах, міністерствах, відомствах. Сьогодні Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою - це найсучасніший заклад професійної освіти нового типу.

 

З питанням про конфлікти у школі: як реагувати та взаємодіяти з батьківською спільнотою слухачів Школи ознайомила Парфьонова Олена, співголова Громадської організації  «Батьки SOS». Під час обговорення Парфьонова О. надала практичні кейси для директорів щодо розв’язання конфліктної ситуації у закладі освіти, навела конкретні приклади таких ситуацій у закладах освіти столиці та України, спільно з слухачами обговорили шляхи їх вирішення. Також пані Олена звернула увагу керівників закладів освіти про виконання ними статті 30 Закону України «Про освіту» та розміщення інформації про діяльність.

Одним з важливих напрямів роботи керівника є організація роботи з охорони праці, безпеки життєдіяльності у закладах освіти. З цим питанням новопризначених директорів ознайомила Чераньова Ольга Олександрівна, головний спеціаліст відділу розвитку інфраструктури освіти Департаменту освіти і науки. Чераньова О.О. підготувала для директорів закладів освіти презентаційні матеріали, наголосила на неухильному виконанні законодавчо-нормативної бази, надала вичерпний перелік облікових документів, які є обов’язковими у закладі освіти, а також розповіла про алгоритм дій керівника під час виробничого та дитячого травматизму.

Слухачі Школи отримали відповіді на свої запитання щодо трудового законодавства та зробили фото на пам'ять.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку