Головна  →  Новини  →  4 квітня 2023

Арт-канікули для київських школярів: «Професії від А до Я»

На весняних канікулах школярі київських шкіл відвідали заклади професійної (професійно-технічної) освіти в рамках проведення Арт-канікул під гаслом «Професії від А до Я».

Київський професійний енергетичний ліцей, Центр професійної освіти інформаційних технологій, поліграфії та дизайну, Міжрегіональний центр ювелірного мистецтва, Київське вище професійне училище залізничного транспорту ім. В.С. Кудряшова, Київське вище професійне училище швейного та перукарського мистецтва організували цікаве та пізнавальне знайомство із закладами, розповіли про важливість і перспективу робітничих професій, провели чудові майстер-класи.

На майстер-класах юні кияни виготовляли свою першу ювелірну прикрасу, з підручних засобів  разом з майстрами закладів шили патріотичні сувеніри, ознайомилися з видами друкарських машин роботою 3-d принтера та спробували  оформити чашку, блокноти власного дизайну, працювали в техніці графічного дизайну, власноруч управляли потягом за допомогою тренажера. Школярі ознайомились із системою роботи метрополітену, а також  були кранівниками, електриками, зварювальниками, і навіть ковалями, створюючи прекрасну металеву троянду.

Захід, на якому школярі від 8 до 15 років познайомилися із робітничими професіями від будівельника до пекаря, від ювеліра до машиніста метрополітену, від перукаря до майстра швейного мистецтва, проведено спільно з Київським державним будинком художньої та технічної творчості.

Фото
Перейти до спискуВерсiя для друку