Головна  →  Новини  →  6 квітня 2023

Делегація Київського фахового коледжу прикладних наук на чолі з директоркою Ганною Щуцькою з робочим візитом відвідала Університет прикладних наук Кайзерслаутерна у Німеччині

Закордонне відрядження було реалізовано в межах довготривалої співпраці Коледжу й Університету в навчальній, методичній і науково-дослідній галузях, умови та пріоритети якої були зафіксовані  в Меморандумі про взаємодію. Українська делегація перебувала в місті Пірмазенс – взуттєвій столиці Німеччини, де розташовані провідні виробництва галузі та один із основних кампусів Університету Кайзерслаутерна. Представники Коледжу – д.т.н. Ганна Щуцька, к.т.н. Юлія Харченко і викладачка-методистка Анна Сокол прибули до Німеччини на запрошення факультету прикладної логістики та полімерних наук з метою підвищення кваліфікації, професійного та культурного обміну досвідом, розширення можливостей грантової діяльності.  З нагоди приїзду українських освітян  німецькі партнери скликали спеціальну пресконференцію, під час якої делегація Коледжу розповіла про мету свого приїзду, досвід організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, стратегічні плани відновлення й розвитку української освіти. Візит української делегації було висвітлено в німецьких газетах і різноманітних інтернет-джерелах. 

Під час відрядження представники Коледжу відвідали хімічну, текстильну й логістичну лабораторії Університету; побували на провідних взуттєвих  підприємствах, зокрема на фабриці JOSEF SEIBEL 1886 року заснування та на виробництві ортопедичного взуття SOLOR; ознайомилися з роботою науково-дослідного інституту PFI, який проводить хімічні, мікробіологічні, фізичні випробування, займається тестуванням, дослідженням і сертифікацією продукції та систем менеджменту Європейського Союзу. Упродовж візиту команда українських фахівців вивчала сучасну європейську систему управління виробництвом (CRM) та алгоритм організації освітнього процесу, а саме – практичне застосування інноваційних технологій у виробничих лабораторіях Університету. Також одним із головних завдань стало ознайомлення з освітніми програмами та сучасними лабораторіями з виробничого менеджменту та  логістики, що є пріоритетним  у подальшому розширенні академічних можливостей здобувачів на європейському просторі.

Окрім обміну досвідом, у програмі робочої поїздки були переговори щодо подальшого розвитку співпраці двох закладів освіти та сприяння німецьких партнерів реалізації основної місії українських освітян – виведення закладів освіти України на рівень західноєвропейських, удосконалення  центрів практичної підготовки та наближення їх до умов сучасного виробництва.

Візит української делегації до Німеччини став ще одним кроком до інтеграції України в європейський освітній простір, а також важливим внеском у процес гармонізації освітніх програм. Результати відрядження будуть впроваджені в освітній процес Київського фахового коледжу прикладних наук, зокрема в підготовку технологів, дизайнерів і менеджерів.

Перейти до спискуВерсiя для друку