Головна  →  Новини  →  27 квітня 2023

Запобігти, врятувати, допомогти: День цивільного захисту 2023

25 квітня на базі спеціалізованої школи 254 відбувся семінар-практикум з питань організації та проведення у закладах освіти столиці Днів цивільного захисту.

Захід проведено спільно Департаментом освіти і науки Києва, Головним управлінням ДСНС України у м.Києві, НМЦ ЦЗ та БЖД міста Києва, Управлінням освіти Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації для фахівців управлінь освіти районних в місті Києві державних адміністрацій, відповідальних за питання цивільного захисту та керівників опорних закладів освіти з питань цивільного захисту.

Під час семінару висвітлено питання організації та проведення Днів цивільного захисту в закладах освіти, взаємодії Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності м. Києва з освітянами столиці задля удосконалення системи навчання у разі виникнення надзвичайних ситуацій; проведено навчання учасників освітнього процесу діям у надзвичайних ситуаціях; презентовано фрагмент уроку фізики "Біологічна дія іонізуючого випромінювання та захист населення в умовах радіаційних аварій”; наголошено на особливостях організації та облаштування найпростішого укриття.

Учасники семінару ознайомилися з пожежною та рятувальною технікою, засобами радіаційно-хімічної розвідки й правилами поведінки при виявленні підозрілих предметів, взяли участь у занятті з надання домедичної допомоги.
Дякуємо рятувальним службам столиці за тісну взаємодію! 

Разом до ПЕРЕМОГИ! 

Фото

Перейти до спискуВерсiя для друку