Головна  →  Новини  →  1 травня 2023

«Безпека - передусім»: проведено семінар з охорони праці та безпеки життєдіяльності для закладів професійної (професійно-технічної) освіти

У рамках проведення місячника з охорони праці та безпеки життєдіяльності у закладах професійної (професійно-технічної) освіти проведено міський семінар серед інженерів з охорони праці, відповідальних осіб з цивільного захисту за участі представників органів державного нагляду за охороною праці, пожежною безпекою, санітарним законодавством м. Києва та Міністерства освіти і науки України на базі Київського вищого професійного училища будівництва і архітектури.

Головна мета заходу – шляхи вдосконалення роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності у закладах професійної (професійно-технічної) освіти. Обговорено низку питань про зміни у законодавстві, ведення документації; сучасні вимоги щодо безпечної експлуатації засобів виробництва (електроустаткування, інструменти, пристрої); про безпечне утримання протипожежного захисту, будівель, приміщень, найпростіших укриттів, забезпечення засобами пожежогасіння, вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій; про безпечне харчування учасників освітнього процесу, дотримання повітряно-теплового режиму та освітлення в закладах освіти, забезпечення питною водою.

Відбувся обмін досвідом інженерів з охорони праці закладів освіти стосовно організації роботи з дотримання вимог пожежної безпеки у приміщеннях з підвищеною пожежонебезпекою, зокрема у бібліотеці, архіві, музеї; про проведення інструктажів, навчання та перевірки знань працівників та здобувачів освіти, порядок їх реєстрації тощо.

Працівниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій у       м. Києві проведено практичні тренінги з навчання діям у разі необхідності гасіння осередку пожежі вогнегасниками та іншими засобами пожежогасіння; у разі мінної безпеки;  невідкладної домедичної допомоги. Представником ТОВ «Навчальний центр Новатор» надано інформацію про цифрові платформи професійної освіти «Світ професій».

На завершення семінару окреслено завдання про підготовку закладів професійної (професійно-технічної) освіти до нового 2023-2024 навчального року.

ФОТО

Перейти до спискуВерсiя для друку