Головна  →  Новини  →  3 травня 2023

СТО РОКІВ В ОСВІТНЬОМУ СТРОЮ Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою

Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою відзначив 100-річчя від дня заснування, який підготував  понад 150 000 фахівців для різних галузей промисловості та сфери послуг. Славетна історія коледжу розпочалася з перших навчальних курсів у травні 1923 року для робітників заводу “Ленінська кузня”, на основі яких і виникла школа фабрично-заводського учнівства. З року в рік розширюється перелік професій та спеціальностей, збільшується випуск та удосконалюється рівень професійної підготовки кваліфікованих робітників та фахівців. Наразі заклад широко відомий своїми новаціями в освітній діяльності та національно-патріотичному вихованні молоді.

За творчі досягнення та майстерність педагогів та майстрів виробничого навчання, створення сучасного, комфортного та безпечного освітнього простору працівників відзначено нагородами Київської міської державної адміністрації, Міністерства освіти і науки України,  Департаменту освіти і науки м. Києва,Всеукраїнської асоціації працівників професійно-технічної освіти тощо.

Під час заходу урочисто відкрито Алею пам’яті, яка була висаджена за ініціативи здобувачів освіти, на знак глибокої пошани, вічної пам’яті захисників та захисниць,  які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Таланти створити неможливо, але можливо створити ґрунт, де вони зростуть і процвітатимуть, - у цьому покликання столичного закладу-ювіляра професійної (професійно-технічної) освіти!

Детальніше про заклад освіти:  https://pkvfp.kiev.ua  

 ФОТО

Перейти до спискуВерсiя для друку