Головна  →  Новини  →  12 травня 2023

Будь розумним, активним, творчим! Будь Cool!

Сьогодні, у світлий сонячний день, об’єднавшись єдиною родиною «Домінанти», ми зустрічали на подвір’ї нашого закладу викосокоповажних американських і європейських партнерів у розвитку освіти в Україні на заході, ініційованому Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Українською федерацією учнівського спорту, на якому наші вихованці щедро подарували тепло своїх сердець, зігріте дитячими долонями.
 
Мали за честь приймати в НВК «Домінанта» високоповажних гостей:
- Вадима Стеценка, голову Комітету з фізичного виховання і спорту МОН України;
- Романа Гребу, президента Української федерації учнівського спорту та міжнародну делегацію:
- Гунтарс Катлакс, старший менеджер ІО;
- Ларрі Фленнаган, президент Європейського комітету профспілок освіти;
- Дорота Обідняк, Профспілка вчителів Польщі, координатор міжнародного співробітництва;
- Ренді Вайнгартен, президент Американської Федерації Вчителів;
- Ден Монтгомері, президент Федерації вчителів штату Іллінойс;
- Майкл Пауелл, помічник президента АФТ з питань комунікацій;
- Патриція Кіфер, директор департаменту міжнародних зв'язків АФТ;
- Джон Лінденау, старший юрист, спеціаліст департаменту з питань міжнародних відносин, АФТ;
- Адам Лах, представник Американської Федерації Вчителів;
- Міхал Походила, представник АФТ;
- Ольга Чабанюк, заступниця голови освітянської профспілки України, представила міжнародну делегацію, яка приїхала для вивчення ситуації та викликів, в освітній сфері, з якими щодня зустрічаються українські освітяни у час війни та подякувала колективу навчального закладу, на чолі із Директором, за їх щоденну роботу у надскладних воєнних умовах та виховання майбутнього нації.
 
Гості активно долучилися до нашої ранкової руханки, а також:
- ознайомилися з особливостями реалізації нового модуля навчальної програми «Cool Games» у нашому закладі освіти на уроках фізичної культури;
- узяли активну участь у спортивному квесті «Наша мрія - вільна Україна, вільне майбутнє!» та захопилися правовою станцією «Права й гідність людини в Європі»;
- відвідали укриття, в якому було продемонстровано проведення фрагментів уроків під час сигналу «повітряна тривога»;
- американська та європейська делегації були вражені нашою першою в столиці Шкільною обсерваторією імені Леоніда Каденюка, що є унікальним елементом навчального закладу,  та відвідали виставку робіт гуртка авіа- та ракетомоделювання, на якій познайомилися з досягненнями української науки та технологій у галузі космічного розвитку.
Упевнені, ми є частиною родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями, разом пишемо новий розділ історії Вільної Європи. Сьогодні наша країна виборює щасливе майбутнє для прийдешніх поколінь українців, усієї європейської спільноти. А міжнародна підтримка виступає як важлива опора для України в складні періоди та сприяє здатності вистояти перед викликами, зміцнюючи нашу віру в свої сили й можливості, а виховання та розвиток здорового активного покоління є майбутнім нашої держави!
 
Перейти до спискуВерсiя для друку