Головна  →  Новини  →  17 травня 2023

Вишиваймо Перемогу!

Саме ці слова стали назвою заходу в Музеї історії міста Києва — заходу, що був присвячений вишиванці. Неймовірні враження, цікавезні майстер-класи, і нам приємно, що Київська МАН також стала учасницею цього свята української культури, української душі!

Роман Дадика, вихованець секції "Фольклористика" відділення української філології та мистецтвознавства, став "зіркою дня" — ми навіть не передбачали, що його віртуальний музей декоративно-прикладного мистецтва України та автентичні вишиванки з цього музею викличуть таку зацікавленість у гостей свята — учнів 48-ї школи м. Києва: вони ставили йому запитання за запитанням! Ми пишаємось нашим Ромою!

Вікторина "Літературна вишиванка від КрутеЗНО" — дякуємо пані Ірина Плехова, голові журі міського етапу Конкурсу-захисту в секції "Журналістика", директорці кінотеатру "Ліра", кандидата наук із суспільних комунікацій — це було драйвово і креативно!

Сучасне звучання мотивів традиційної вишиванки в сьогоднішніх трендах одягу — про це ми дізналися з виступу Дарини Козлової, представника майстерні сучасного українського одягу "Зело".

Вишиванка об'єднує. Вона об'єднала 60 країн світу в їх бажанні підтримати Україну — і тому громадяни цих країн у третій четвер травня одягають вишиванки та святкують разом з Україною цей День.

Вишиванка об'єднала сьогодні учнів і вчителів київських шкіл, Київську МАН, Музей історії міста Києва, освітянські установи — і всі разом ми відчули себе частиною великої української родини, однією з граней душі якої є українська вишиванка!

Окрема подяка Музею історії міста Києва за дуже цікаву екскурсію однією з виставок Музею.

Вишиваймо Перемогу!

ФОТО

Перейти до спискуВерсiя для друку