Головна  →  Новини районів  →  11 грудня 2014

Ліцеїсти юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва провели з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини Всеукраїнський урок на тему «Права людини»

Щороку 10 грудня міжнародне співтовариство відзначає День прав людини. Саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини, яка є основою міжнародних стандартів у сфері прав людини.

Не залишились осторонь цієї події і ліцеїсти юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва – 10 грудня 2014 року викладач правознавства Скрилова Н.Л. провела з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини Всеукраїнський урок на тему «Права людини». Під час уроку ліцеїсти ознайомилися з історією створення документа, його значенням для міжнародної спільноти. Крім того, обговорили права, які закріплені в Декларації, проблеми захисту порушених прав на національному та міжнародному рівнях. Вихованці ліцею висловили свої думки щодо відповідності українського законодавства міжнародним стандартам прав людини і що необхідно зробити, щоб Україна стала правовою державою.

Права людини в сучасному світі - це не просто актуальна тема,це проблема, вирішення якої знаходиться в центрі практичної діяльності  міжнародного права. Кожна людина повинна знати свої права і вміти обстоювати їх з юних літ.

                                                                     

Перейти до спискуВерсiя для друку