Головна  →  Новини  →  15 грудня 2014

Стартує перший Міжнародний конкурс «Найкращий учитель української мови за кордоном»

11 грудня в Міністерстві освіти і науки України за участю заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського (співголова оргкомітету) відбулася робоча зустріч членів організаційного комітету Міжнародного конкурсу «Найкращий вчитель української мови за кордоном», що розпочався 9 листопада в багатьох країнах світу. 

Було обговорено підготовку до ІІ етапу конкурсу, що триватиме з 5 січня по 1 червня 2015 року. Участь в обговоренні взяли співголова оргкомітету, заступник голови Української Всесвітньої Координаційної Ради Ольга Кобець, інші члени організаційного комітету.

Павло Полянський зазначив, що Міністерство забезпечило нормативно-правову базу для проведення конкурсу, мета якого - підвищувати престиж української мови у світі та визначати кращих вчителів української мови за кордоном.

Учасники зустрічі визначили першочергові організаційні кроки, необхідні для успішного старту ІІ етапу конкурсу, зокрема: підготувати лист-роз’яснення щодо визначення координаторів у зарубіжних країнах, які покликані допомагати вчителям з підготовкою документів до конкурсу; а також спростити для вчителів умови подачі документів.

Упродовж ІІ етапу конкурсу вчителі української мови надсилатимуть з-за кордону свої конкурсні роботи в Україну (зокрема, відео проведених ними уроків), за якими журі (голова – Михайло Ратушний – очільник Української Всесвітньої Координаційної Ради) й визначить переможців. Кращих вчителів обиратимуть у двох номінаціях: 1). вчитель української мови початкової школи; 2). вчитель української мови загальної школи. Нагородження дипломантів заплановане на 24 серпня 2015 р.

Наказ про проведення конкурсу «Найкращий вчитель української мови за кордоном» Міністерство освіти і науки затвердило 8 жовтня 2014 року . Окрім того, із положенням про конкурс можна детально ознайомитися за посиланням http://mon.gov.ua/ua/about-ministry/normative/2687- .

Джерело: mon.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку