Головна  →  Новини  →  15 грудня 2014

Відбувся семінар-практикум з питань туристсько-краєзнавчої роботи для педагогів навчальних закладів м. Києва «Національно-патріотичне виховання учнів засобами краєзнавства»

13 грудня  2014 року у приміщенні Міжнародного центру дитячо-юнацького туризму Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА відбувся семінар-практикум з питань туристсько-краєзнавчої роботи для  педагогів навчальних закладі м. Києва  «Національно-патріотичне виховання учнів засобами краєзнавства».

            У заході взяли участь  більше 50 педагогів, які займаються  краєзнавчою та  дослідницько-пошуковою роботою в  загальноосвітніх навчальних  закладах м. Києва.

Перед учасниками семінару виступили: Наумова Оксана Юріївна, заступник директора Центру з навчально-виховної роботи з доповіддю: «Національно-патріотичне виховання учнів засобами краєзнавства»; Серебрій Василь Степанович, віце - президент Міжнародної академії дитячо-юнацького туризму та краєзнавства (м. Київ), головний редактор газети «Краєзнавство. Географія. Туризм»; Павлюк Анна Юріївна, методист Міжнародного центру дитячо-юнацького туризму з доповіддю: «Права дитини у сучасному світі».

 Семенюк Володимир Євгенійович, завідуючий краєзнавчо-екскурсійним відділом МЦДЮТ: «Перспективні напрямки  музейної роботи при дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладах» та  «Методичні рекомендації з патріотичного виховання підростаючого покоління».  

В рамках семінару відбулося нагородження  команд-переможців  VІ етапу гри-конкурсу «Краєзнавчий квест», переможців, лауреатів, їх наукових та педагогічних  керівників міського конкурсу «А ми тую славу збережемо».

У практичній частині семінару педагоги мали можливість взяти участь у роботі творчих майстерень та у камеральному краєзнавчому квесті  «Київ – місто толерантності».

Майстернями керували:

  • «Килимарство» - народна майстриня Чернюк І.А.
  • «Археологія» - кандидат історичних наук Овчинников Є.В.
  • «Геологія» - провідний інженер  інституту  геохімії, мінералогії та рудоутворення НАН України  Шевела А.Ю.
  • «Метеорологія» -  методист МЦДЮТ Рябих С.М.
  • «Літературознавство» -  методист МЦДЮТ Павлюк А.Ю.

Сподіваємося, що даний семінар внесе методичну та практичну допомогу у роботу педагогів з національно-патріотичного виховання учнів засобами краєзнавства.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку