Головна  →  Новини  →  22 грудня 2014

Юні журналісти відвідали резиденцію Діда Мороза

У Стародавньому Києві урочисто відкрилася Головна резиденція Діда Мороза у Києві та Київській області. В знаменитий Парк  «Київська Русь», що в селі  Копачів Обухівського району разом з Дідом Морозом прибув його казковий почет Зима й Снігуронька, Коза, Лісовик і Водяний, Баба Яга, Домовик, Ангел і Чортик. Розпочинав святкове дійство господар зимових забав і гулянь – Святий Миколай.  А гостями були півтисячі дітей зі столиці та столичної області. 

Але перш ніж почати забави, треба було закликати Зиму відімкнути ворота в резиденцію Діда Мороза. Не збиралася вона ключі віддавати, тому довелося Дідові Морозу і казковим героям задобрювати Зиму веселощами та забавами. У Головній резиденції, в гостях у Діда Мороза маленькі  відвідувачі  пригостилися солодощами, змогли написати й покласти листа в Чарівну скриньку виконання бажань.

Після цього на головному ристалищі (головній площі стародавнього Києва) розгорнулося театралізоване дійство "Сказання про мудрість князя Володимира Ясне Сонечко".У головній ролі виступив Президент Парку «Київська Русь» Володимир Янченко. Хоча вистава була новорічно-зимовою, але виявилася вона напрочуд політично-актуальною. Головна думка – ні в якому разі не допустити війни, уміти домовлятися, завжди дослухатися до Слова, до Любові. Хоча мова йде про князів давньоруських, але дуже захотілося, щоб усі подивилися цю казку й задумалися: а чи варто розпалювати вогнище й відкопувати сокиру війни між братами?!  У зимовій казці було використано багато спецефектів: каскадерські трюки від кінного театру (особливо гарними були дівчата-феї на конях), поєдинки з використанням середньовічної зброї, піротехнічне та вогняне шоу. Навіть не зовсім зимова погода з дощем і градом не змогла зіпсувати зимову казку. Хіба що замість снігових заметів – пісок і болото, а Дід Мороз виїхав не санях, а у фаетоні, чи колісниці. Зате дітлахи залюбки накаталися на тій колісниці!  А що вже натанцювалися і награлися  з Дідом Морозом, казковими героями й жителями Стародавнього Києва!

Тепер кожні вихідні  аж до 18 січня Дід Мороз  чекає гостей у своєму дерев'яному зрубі з ґанком, щоб прийняти листи із замовленнями подарунків до Новорічних свят. І хоча за часів Київської Русі про Діда Мороза ніхто й не чув, тутешній зимовий чарівник на те й казковий персонаж. Щоб мати змогу селитися там, де йому заманеться.  До того ж, він  цілком відповідає духу  стародавнього Києва:  протистоїть нечисті з палицею в руках, збирається битися з Карачуном - міфічним злим духом зими часів язичництва, і навіть дорогу до резиденції Дід Мороз зі Снігуркою  пробивали з мечем у руках. Добрий чарівник благословляє славних богатирів "на захист нашої землі та Нового року" від зла, що мав намір відібрати у дітвори свято.

В «Київській Русі» можна не лише подивитися зимову казку, а й постріляти з лука, навчитися робити зимові прикраси й народні ляльки, сувеніри.

Відкриття резиденції Діда Мороза відзначилося ще й туристично-культурним фестивалем «Київщина туристична запрошує. Пропозиції турсезону’2015». Адже столична область – це справжня перлина для активного, інтелектуального, творчого відпочинку киян, зеленого туризму, розвитку. Туристичні регіони навколо Києва активно ілюстрували свої можливості для відпочинку вихідного дня, дитячого та сімейного відпочинку, проведення новорічних свят та різдвяних уїк-ендів, подорожуючи туристичними стежками Київської області.

Повірте, навколо столиці можна знайти стільки цікавого, яскравого та неповторного!

Наталя Плохотнюк, Дмитро Шовкун

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку