Головна  →  Новини  →  23 грудня 2014

Підготовка навчальних матеріалів про Євромайдан та російсько-українську війну на завершальному етапі

Підготовка навчальних матеріалів про Євромайдан та російсько-українську війну на завершальному етапі

Під час чергової зустрічі авторського колективу, що відбулася сьогодні за участю заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського, було обговорено робочий варіант параграфу для учнів 11-го класу та методичного посібника для вчителів про події Революції Гідності та війни на сході країни.

За словами Павла Полянського, текст додаткового параграфа для учнів буде максимально лаконічним, адже у тих місцях, де текст можна замінити на візуальні матеріали, обсяг авторського тексту буде мінімізований за рахунок фотографій, діаграм тощо. Також у параграфі розглядатимуться нові поняття та їхні тлумачення, зокрема: «Євро майдан», «ті тушки», «волонтер», «сотня», «АТО», «Асоціація з ЄС», «добровольчий батальйон» та інші.. Водночас для вчителів готують методичний матеріал про події Євромайдану та російсько-українську війну 2014 року, що буде містити більш науково обґрунтований виклад подій та рекомендації щодо їх вивчення з учнями.

29 грудня обидва формати матеріалів – параграф та матеріали методичних рекомендацій – будуть подані на розгляд комісії з історії науково-методичної ради МОН щодо надання їм грифу «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України».

Матеріали будуть доступні для використання вже у січні як у паперовому, так і в електронному форматах.

Перейти до спискуВерсiя для друку